Template system – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Template system – PHP – Fórum – Programujte.comTemplate system – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 7. 2010   #1
-
0
-

zdravim,

nedavno som sa rozhodol, ze by som skusil spravit vlastny template system a praca isla super az kym som sa nezasekol pri jednej veci:

mam napr. takyto php kod:



$var = array();
$i = 0;
$a = 6;
while($a > $i) {
$var = array(
'BYDLISKO' => 'Polna ulica',
'MENO' => 'Jozko testujuci',
'VEK' => '65'
);
$i++;
}
$template->assign_block_vars('user', $var);

obsah toho pola je teda stale iny, napr. tie udaje vytahuje z db a raz je bydlisko polna ulica a raz napr. zahradna...

obsah html (template) suboru je takyto:
	

<!-- BEGIN user -->
Bydlisko: {user.BYDLISKO} - Meno: {user.MENO} - Vek: {user.VEK}
<!-- END user -->

a teda potrebujem, ze kolko tych udajov je (v tomto pripade by to malo byt 6) tolko krat mi ten dany riadok zobrazi....

neviem ci som to vysvetlil spravne, ale presne na takom principe funguje phpBB, ale neviem to odtial nijak vytiahnut...

bol by som vam velmi vdacny za akukolvek pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.138.–
Reklama
Reklama
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
2. 7. 2010   #2
-
0
-

Protože do klasického html souboru nemůžeš vkládat PHP, bejt tebou tak si tyhle věci nejdřív nastuduju ;) .. možná si měl namysli něco jinýho, ale z toho co jsem pochopil to tak vypadá ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.99.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 7. 2010   #3
-
0
-

samozrejme ze nemozem :D to je logicke...

presne tymto sposobom funguje phpBB, preto som sa chcel opytat, ci by niekto nevedel ako na to...

napr. jednoduche premenne riesim takto:

$template->assign_vars(array(

'{USERS}' => 'Uzivatelia',
'{TEST}' => 'nadpis_include',
'{TEST2}' => 'nadpis_include_druhy',
));

function assign_vars($array) {

$this->content = str_replace(array_keys($array), array_values($array), $this->content);
}

a v html
{USERS}

a vypise mi to, co potrebujem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.138.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 7. 2010   #4
-
0
-

vyriesil som to, mozte LOCK

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

Podobná vlákna

Template — založil janek

Template — založil MiCizek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý