Více tříd – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Více tříd – .NET – Fórum – Programujte.comVíce tříd – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
2. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, zkusím nějak stručně a výstižně. Mám v projektu 2 třídy.

Mám takový problém, že chci propojit dvě třídy - přesněji mám Hra.cs a HerniPlocha.cs

Třída HerniPlocha je třída, která mi reprezentuje jeden Button. Třída HerniPlocha není ničím zděděná. V konstruktoru formuláře mám:



HerniPlocha()
{
btn = new Button();
btn.BackColor = Color.Red;
}


Třída Hra je klasická třída zděděná od třídy Form (takže klasický formulář). Ale pokud si do této třídy dám proměnnou třeba:



private HerniPlocha plocha;

a v konstruktoru zavolám:


plocha = new HerniPlocha();

Tak se mi ten bod v tomto formuláři nezobrazí, nechápu proč. Snad to chápete a poradíte mi... Určitě to není nic složitého, ale má blbost, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 7. 2010   #2
-
0
-

Máš jenom vytvořenou instanci buttonu a ještě ji potřebuješ ve vhodnou dobu zobrazit (show).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
RePRO0
Super člen
2. 7. 2010   #3
-
0
-

To liborb : Volám

plocha = new HerniPlocha();

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 7. 2010   #4
-
0
-

Jasně to už si psal v prvním příspěvku. A v tom konstruktoru vytvoříš instanci buttonu, ale nezobrazíš ji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 7. 2010   #5
-
0
-

Jasně to už si psal v prvním příspěvku. A v tom konstruktoru vytvoříš instanci buttonu, ale nezobrazíš ji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
RePRO0
Super člen
2. 7. 2010   #6
-
0
-

A jak ho tam mám zobrazit teda? Ach jo, tak triviální věc a já nevím, kde je problém. :-(

V konstruktoru ho vytvořím a nastavím mu barvičku a mohu mu nastavit dalších "x" vlastností, stejnak se nezobrazí. Můžeš to více specifikovat? Ví někdo, kde tkví problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Fílek0
Duch
2. 7. 2010   #7
-
0
-

Button btn = new Button(); 

btn.BackColor = Color.Red;
this.Controls.Add(btn);


Vyzkoušej tohle...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.175.–
RePRO0
Super člen
2. 7. 2010   #8
-
0
-

To Fílek : Aby mi fungovalo Controls, musel jsem to zdědit Formem a prostě i tak se mi to hodí na ten Form Hrací pole. Ale já ten Button potřebuju dostat na tu Hra.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
RePRO0
Super člen
2. 7. 2010   #9
-
0
-

Ale určitě jak píšeš, tak to bude správnej krok - jenom to prostě doladit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
RePRO0
Super člen
3. 7. 2010   #10
-
0
-

Už jsem to konečně vyřešil, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Podobná vlákna

šablony u tříd — založil Kuge

Komunikace Tříd — založil Guga

PHP - Rozčelenení tříd — založil Blah

Problém s definicí tříd — založil yaqwsx

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý