GD knihovna PROBLEM – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

GD knihovna PROBLEM – PHP – Fórum – Programujte.comGD knihovna PROBLEM – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
olaf
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 7. 2010   #1
-
0
-

Dobrý deň

Snažím sa o vytváranie obrázkov pomocou GD knihovne.
Keď použijem tento kód:

<?php

// odešle hlavičku prohlížeči kde specifikuje že se jedná o jpeg obrázek
header ("Content-type:image/jpeg");
// Vytvoří obrázek o rozměrech 75 * 75 px.
$obrazek = ImageCreate(75,75);
// Nastaví barvu obrázku na 0,0,0 (RGB kód který odpovídá #000000).
$barva_cerna = ImageColorAllocate($obrazek,0,0,0);
// Odešle prohlížeči vygenerovaný obrázek.
ImageJpeg ($obrazek);
// Uvolní systémové prostředky.
ImageDestroy ($obrazek);
?>


vytvorí sa čierny štvorec

Ale keď sa snažím tento kód niekde použiť napr. v tomto kóde:
<form method="post">

<p>Suradnica Y1: <input type="text" name="y1" /></p>
<p>Suradnica X1: <input type="text" name="x1" /></p>
<p>Suradnica Y2: <input type="text" name="y2" /></p>
<p>Suradnica X2: <input type="text" name="x2" /></p>
<input name="odoslane" value="1" type="hidden">
<p><input type="submit" value="Vypočítat" /></p>
</form>

<?php
if($_POST["odoslane"]==1)
{
if($_POST["y1"]!="")
{
$y1=$_POST['y1'];
$x1=$_POST['x1'];
$y2=$_POST['y2'];
$x2=$_POST['x2'];
$xx=$x2-$x1;
$yy=$y2-$y1;
if($xx==0 && $yy==0)
echo("Body su identicke");
if($xx==0 || $yy==0)
{
if($yy>0 && $xx==0)
{
$smernik=100;
printf("%.4f", ($smernik));
}
if($yy<0 && $xx==0)
{
$smernik=300;
printf("%.4f", ($smernik));
}
if($yy==0 && $xx<0)
{
$smernik=200;
printf("%.4f", ($smernik));
}
if($yy==0 && $xx>0)
{
$smernik=0;
printf("%.4f", ($smernik));
}
}
else
{
$fi=atan(abs($yy)/abs($xx));
$RO=63.66197723;
if($yy>0 && $xx>0)
{
$smernik=$fi*$RO;
printf("%.4f", ($smernik));
}
if($yy>0 && $xx<0)
{
$smernik=200-($fi*$RO);
printf("%.4f", ($smernik));
}
if($yy<0 && $xx<0)
{
$smernik=200+($fi*$RO);
printf("%.4f", ($smernik));
}
if($yy<0 && $xx>0)
{
$smernik=400-($fi*$RO);
printf("%.4f", ($smernik));
}
}
// Vytvoří obrázek o rozměrech 75 * 75 px.
$obrazek = ImageCreate(75,75);
// Nastaví barvu obrázku na 0,0,0 (RGB kód který odpovídá #000000).
$barva_cerna = ImageColorAllocate($obrazek,0,0,0);
// Odešle prohlížeči vygenerovaný obrázek.
ImageJpeg ($obrazek);
// Uvolní systémové prostředky.
ImageDestroy ($obrazek);
}
}
?>




po odoslaní formúlára vypíše na 5 riadkov divné znaky:
˙Ř˙ŕ�JFIF������˙ţA

533;>CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality
˙Ű�C�    $.'
",#(7),01444'9=82<



header ("Content-type:image/jpeg");

tam nedávam úmyselne lebo vtedy
vypíše ešte aj: Warning: Cannot modify header information - headers already
sent by ...

kde robím chybu? som v php začiatočník
za každú odpoveď vopred ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.87.–
Reklama
Reklama
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
4. 7. 2010   #2
-
0
-

Ty divné znaky jsou ten obrázek.
Když spolu s tím obrázkem vypisuješ ještě jiná data, tak celkový výsledek asi nebude platný obrázek, že?
Nejdřív se odesílají hlavičky, pak data. Když už jsi začal odesílat data, tak další hlavičky nenastavíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 124 hostů

Podobná vlákna

Knihovna GD — založil Michal115

Knihovna — založil Anonymní uživatel

STL knihovna — založil JanP

Multiplatformní knihovna na ft — založil dragon124

Ellib knihovna — založil Jakub

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý