Při tvorbě jedné ASP.NETové internetové stránky jsem narazil na následující problém.
Na dané stránce jsem měl umístěný UpdatePanel, který byl pomocí Timeru aktualizovaný každou vteřinu (důležité, protože na něm zároveň běželo odpočítávání času, který se po určitých časech restartoval, podle dat z databáze). Protože však provádí UpdatePanel postback celé stránky, ne jen jeho samotného, odpočet na UpdatePanelu běžel velmi nepravidelně, někdy vynechával i 3 vteřiny. Proto jsem začal hledat jiné řešení, ale zatím neúspěšně, protože je důležité ještě jedno kritérium - tato stránka využívá Membership pro ověření, že je uživatel přihlášen (UpdatePanel mu navíc umožňuje odesílat data stiskem tlačítka) a proto bych chtěl, aby bylo v náhradním řešení možné rozpoznat, že uživatel je přihlášen, a to bez nebezpečí např. podvržených AJAX požadavků - jednoduše řečeno - udělat to tak, aby nové řešení bylo stejně zabezpečené jako řešení s UpdatePanelem.
Děkuji za pomoc
Fórum › .NET
Nahrazení UpdatePanelu
Ahoj,
určitě nejsem ASP.NET Guru, ale poradit snad dokážu. Místo UpdatePanelu bych využil nějaký javascriptový framework jakým je třeba jQuery. To umožńuje AJAXové volání a využívá přitom stejného způsobu volání jako prohlížeč (daná stránka). Takže při zpracování volání budeš mít možnost ověření uživatele.
Jen bych možná volil směrovat tato volání na webovou službu (wcf) nebo handler než zpátky na stránku.
Pěkný den,
Jarda Jirava
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů
Podobná vlákna
C++ nahrazení Unicode — založil Kenvelo
Nahrazení znaku v řetězci — založil Jakub
Práce z řetězci - nahrazení — založil Pawl
Nahrazení diakritiky MVC — založil Toredor
Moderátoři diskuze