Timer – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Timer – .NET – Fórum – Programujte.comTimer – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
qwe
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahoj jaky je tady problem ze se nic nevypise diky

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading;
namespace timervlkana
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Neconapis o = new Neconapis();

TimerCallback p = new TimerCallback(o.print);
Timer casovac = new Timer(p, "nic", 0, 1);
}
}

class Neconapis
{
public int i;

public void print(object ss)
{
for (i = 0; i < 3; i++)
{
// Thread.Sleep(2000);
Console.WriteLine("PIsu...");
}
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 7. 2010   #2
-
0
-

Píše to. Jestli ti okno jen problikne, tak přidej třeba Console.ReadKey(); na konec metody Main

static void Main(string[] args)

{
Neconapis o = new Neconapis();

TimerCallback p = new TimerCallback(o.print);
Timer casovac = new Timer(p, "nic", 0, 1);
Console.ReadKey();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
qwe
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 7. 2010   #3
-
0
-

To Chrasty : diky a neda se to vyresit nejak jinak protoze to se vypisuje dokud nezmacknu klavesu

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 7. 2010   #4
-
0
-

To že se to vypisuje donekonečna plyne ze samotné podstaty tvého kódu. Nikde tam přece neříkáš, jak dlouho má ten časovač běžet.

Ty používáš Timer z namespacu System.Threading, který nemá moc možností, neumí vlastně nic. Mnohem víc možností máš s Timerem z namespacu System.Timers, viz můj článek http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2008101901-vlakna-v-c#-10-dil

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
5. 7. 2010   #5
-
0
-

To qwe : Již po čtvrté za poslední dobu jsem musel některý z tvých příspěvků upravit, protože nerespektuješ základní pravidla této diskuze. Zdrojový kód je třeba vkládat do tagu code. Dávej si na to, prosím, pozor!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
qwe
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 7. 2010   #6
-
0
-

To djanosik : diky... priste uz to tam bude

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
qwe
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 7. 2010   #7
-
0
-

To qwe : jeste jeden dotaz jak mam u tohoto prikaldu nastavit aby se zastavilo vypisovani cislice 3, nevim kde mam pouzit time.stop()...diky



namespace vlakba
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Pricti x = new Pricti();
var time = new System.Timers.Timer();

if (x.vrat() == 2)
{
time.Stop();
}
time.Interval = 2000;
time.Elapsed += x.cti;
Thread oo = new Thread(() => x.pocitej());
oo.Start();
time.Start();

Console.ReadLine();
time.Dispose();




}


}
class Pricti
{
public int i;
public void pocitej()
{
for (int c = 0; c < 3; c++)
{
Thread.Sleep(2000);

i++;
}
}
public void cti(object ss, EventArgs e)
{


Console.WriteLine(i);
}
public int vrat()
{
return i;
}




}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 7. 2010   #8
-
0
-

Začal bych tím, že bych ten kód upravil tak, aby vůbec dával smysl. K čemu třída "Pricti"? Už jenom kvůli tomu, že sloveso jako jméno se hodí spíš pro metody, protože třída sama nic nedělá, je to jen vzor pro instance. Nestačilo by dát její metody do třídy "Program"?

K čemu ta kontrola, jestli x.vrat() == 2? Ta proběhne jen jednou a ještě navíc ve chvíli, kde se rozhodně x.vrat() rovnat dvěma nemůže.

A proč tam vůbec vytváříš nové vlákno?

Asi bych mohl říct, jak vyřešit ten tvůj problém, ale neobešlo by se to bez nějakého vrtání a změn v tom kódu, tak si to radši nejdřív uprav sám, třeba na to i během toho přijdeš sám, až to zjednodušíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
qwe
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 7. 2010   #9
-
0
-

To Chrasty : tak to jmeno tridy je spatne tojo... to x.vrat() == 2 sem tam omylem nechal, to tam nema co dělat... no a to nove vlakno to je tam taky asi na nic (ale ja myslim ze tam nedela nic sptaneho) i kdyby to jelo kdybych zavolal jenom tu metodu..jinak ten program nic neznamena me jenom zajima jak to dohromady vsechno spolupracuje...



Pricti x = new Pricti();
var time = new System.Timers.Timer();


time.Interval = 2000;
time.Elapsed += x.cti;
Thread oo = new Thread(() => x.pocitej());
time.Start();
oo.Start();

tady tento program uz pracuje jak ma, jenom nevim jetsli to tak muze byt nebo jak by se to mohlo resit, aby jeden program neco pocital a ten druhy by postupne vypisoval nejeka vysledky po nejakem case... tak diky za jakekoliv pripominky

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 7. 2010   #10
-
0
-

Tím myslíš udělání dvou samostatných aplikací, které by si mezi sebou povídaly, jedna by počítala a druhá něco psala uživateli?

To ne, udělej jednu aplikaci, vytvoř jedno vlákno navíc tak jak jsi to udělal a na něm dělej výpočet a průběžně vypisuj ty výsledky pomocí hlavního vlákna. Udělej si třeba pole, do kterého bude druhé vlákno ukládat výsledky a první vlákno z něj bude číst a vypisovat je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Timer — založil Nero

Timer — založil

Timer — založil petr143

Timer — založil Grunt z Jupiteru

Problem s Timer — založil Tom

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý