Shutdown – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Shutdown – C / C++ – Fórum – Programujte.comShutdown – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
6. 7. 2010   #1
-
0
-

Zdravím!

Právě jsem dodělal takový jednoduchý prográmek na vypnutí počítače s časováním, který používá

system("shutdown -s -t 10");
(já vím, je to prasárna, ale co nadělám), ale na konci jsem zjistil, že právě nejjednodušší věc, a to tento
system("shutdown -s -t 10");
nefunguje a program začne odznovu.

Kdysi dávno mi toto pod Win XP fungovalo, ale nyní pod Win 7 nic.
Proto se vás chci zeptat, jestli nevíte, jestli je opravdu operačním systémem, že to nefunguje a pokud to tak je, tak zdali byste mi neporadili nějakou jinou srozumitelnou metodu na vypnutí počítače.

Pro jistotu přikládám zdrojový kód.

#include "main.h"


struct cas
{
int secs;
int mins;
int hrs;
};

struct zbytek
{
double secs;
double mins;
double hrs;
};


int main()
{
bool pojistka = true;
cas vypnuti;
zbytek zbyva;
cout << "Zadejte cas, za ktery se pocitac vypne: \nHodin: ";
cin >> vypnuti.hrs;
cout << "Minut: ";
cin >> vypnuti.mins;
cout << "Sekund: ";
cin >> vypnuti.secs;
vypnuti.secs += vypnuti.mins * 60;
vypnuti.secs += vypnuti.hrs * 3600;
clock_t delay = vypnuti.secs * CLOCKS_PER_SEC;
clock_t start = clock();
while (clock() - start < delay)
{
if ( ((delay - (clock()-start)) / CLOCKS_PER_SEC) % 10 == 0 )
if (pojistka)
{
//cout << "Do vypnuti zbyva: " << (delay-clock()+start) / CLOCKS_PER_SEC << " sekund." << endl;
zbyva.hrs = floor(double(((delay-clock()+start) / CLOCKS_PER_SEC) / 3600));
zbyva.mins = floor(double((((delay-clock()+start) / CLOCKS_PER_SEC) - (zbyva.hrs * 3600)) / 60));
zbyva.secs = ((delay-clock()+start) / CLOCKS_PER_SEC) - (zbyva.hrs * 3600) - (zbyva.mins * 60);
cout << "Do vypnuti zbyva: " << zbyva.hrs << " hodin(y), " << zbyva.mins << " minut, " << zbyva.secs << " sekund.\n";
pojistka = false;
}
if ( ((delay - clock()+start) / CLOCKS_PER_SEC) % 10 -1 == 0)
pojistka = true;
}
cout << "\nKonec!";
system("shutdown -s -t 10");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Bald3rr0
Super člen
6. 7. 2010   #2
-
0
-

To Midnight : Zkus program spustit jako Administrátor

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
6. 7. 2010   #3
-
0
-

Bald3rr napsal:
To Midnight : Zkus program spustit jako Administrátor



Tak jsem to spouštěl, v tom by chyba být neměla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 7. 2010   #4
-
0
-

A když zkusíš ten příkaz přímo z příkazové řádky, tak se to normálně provede a počítač se vypne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
7. 7. 2010   #5
-
0
-

Ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
7. 7. 2010   #6
-
0
-

Mne napada jen problem s elevaci prav (resitelne asi manifestem)...uz to tu zaznelo, ale pokud mas win7 nebo vista, tak zkus na svoji binarku dat right-click a "Run as Administrator"....v tehle systemech totiz neni admin jako admin.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
7. 7. 2010   #7
-
0
-

Pořád nic :-) Zdá se, že mám smůlu. Ono si takových vypínačů na internetu nakonec najdou spoustu, jen mě zajímalo, proč to nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
8. 7. 2010   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
8. 7. 2010   #9
-
0
-

Jo, s ExitWindowsEx mi to uz frci, diky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Shutdown — založil p-motycak

Shutdown /l — založil ing

VB.NET - shutDown — založil Standa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý