Dlhý text – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dlhý text – CSS – Fórum – Programujte.comDlhý text – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
6. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahojte, mám jeden problém, chcel by som vedieť ako v CSS nastaviť, aby ak mám neúmerne dlhý text tak aby sa stále nešiel priamočiaro do strany, ale aby po nejakej dĺžke šiel do druhého... tretieho riadku, lebo to vyzerá naozaj zle...
Mám "#obsah - 'position:absolute;
left: 330px;
top: 310px;'" čo mám spraviť aby sa to centrovalo do nejakého bloku?
Tu, celý kód:

<style>

#logo
{
padding-left: 330px;
padding-top: 0px;
}
#menu
{
padding-left: 165px;
padding-top: 0px;
}
#obsah
{
position:absolute;
left: 330px;
top: 310px;
margin-left: auto;

margin-right: auto;

}
</style>
<html>
<body>
<div id="logo">
<img src="logo.jpg" height=150px width=696px/>
</div>
<div id="menu">
<?php include("menu.php"); ?>
</div>
<div id="obsah">
<p>
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
</p>
</div>
</body>
</html>
Chcem aby sa tie "a" dali do bloku...

Ďakujem, za pomoc!
P.S. tešil by som sa hotovému kódu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.32.249.–
asdasd
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
6. 7. 2010   #2
-
0
-

word-wrap: break-word;

Mělo by to fungovat v IE a v prohlížečích, které podporují CSS3.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.95.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
7. 7. 2010   #3
-
0
-

Vďaka, ale mohol by si mi sem dopísať, nejaké to použitie tohoto v praxi? Vedel, by niekto s tým pomôcť, alebo nájsť za to náhradu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.32.249.–
asdasd
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
7. 7. 2010   #4
-
0
-

#obsah {
width: 150px;
word-wrap: break-word;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.95.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
7. 7. 2010   #5
-
0
-

Díky, ale čo o vlastne urobí, samo si to nájde kedy by mal ísť do ďalšieho riadku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.32.249.–
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
7. 7. 2010   #6
-
0
-

To Majox : tak to už si snad můžš zkusit sám ne?! ... šířka (width), nastavuje jak široký bude objekt ve kterém máš ten text, jakmile bude text delší jak šířka objektu kterou si nastavil, tak text bude pokračovat na dalším řádku a takhle to půjde do nekonečna, nebo do tý doby dokuť bude text přesahovat šířku rámečku

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.99.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
7. 7. 2010   #7
-
0
-

Vďaka ide to!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.32.249.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Text — založil xeonikx

Text — založil asjdkdaskjd

Text — založil Fonadius

Text — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý