ASP.NET - zarovnání pomocí CSS – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ASP.NET - zarovnání pomocí CSS – .NET – Fórum – Programujte.comASP.NET - zarovnání pomocí CSS – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hoffik0
Návštěvník
11. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahoj.

Doufám, že toto téma správně zařazuji do .NET, i když se hlavně týká CSS.

Nyní k mému problému - mám na stránce horizontální menu, které se skládá z několika tlačítek. Rád bych ho měl na středu, což není problém, ale zároveň bych potřeboval určité rozestupy mezi jednotlivými tlačítky. Pokud bych tlačítka vytvářel pomocí CSS a například je umístil do tabulky, problém by byl "vyřešen".
Já ovšem vložil tlačítka z ToolBoxu ve WebDeveloperu, tudíž v html vypadají jako <asp:Button ..... >. Ovšem nevím jak s nimi pracovat v CSS.

Doufám že to vůbec lze, vím, že pokud chce člověk měnit vlastnosti takto vložených prvků, může tak učinit pomocí skinů. Já bych to chtěl mít ovšem vše v jednom, .css :-).

Předem díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
Reklama
Reklama
11. 7. 2010   #2
-
0
-

Zdravím,

nezapomínej na to, že ASP.NET je stále "jen" serverová technologie a to co se zobrazí klientovi je pořád to staré známé X/HTML + CSS, takže se prostě podívej, jak se ten prvek vyrenderuje (input nebo button) a nastyluj si ho jak potřebuješ. Skiny slouží k něčemu jinému, není to náhrada CSS.

BTW: Vytvářet menu s pomocí serverového buttonu není moc dobrej nápad. Lepší je použít běžné odkazy, které vedou na konkrétní URL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Hoffik0
Návštěvník
11. 7. 2010   #3
-
0
-

To djanosik : Ok, díky. Neuvědomil jsem si že skiny a CSS se vlastně můžou doplňovat.

Jinak.. moc nechápu, proč to není dobrý nápad. Napadá mě, že kvůli tomu, že bychom je museli "obsluhovat" (myslím psát pro ně metody) v kódu? Nebo by se dostaly výsledky do prohlížeče déle? Nebo v tom je úplně něco jiného? :-)

Každopádně jsem chtěl využít všech možností VS a myslel jsem, že je to běžná praxe.. :-)

Zdravím

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
12. 7. 2010   #4
-
0
-

Těch důvodů, proč použít běžný odkaz by se našlo více. Uživatel i vyhledávač uvidí, na jaké stránky se s pomocí menu může dostat. Nedojde ke zbytečnému odeslání formuláře, atd. Běžná praxe je IMHO využit ty možnosti, které jsou v dané situaci vhodné / nutné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý