Třídění pole, jejichž prvky jsou instance tříd – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Třídění pole, jejichž prvky jsou instance tříd – .NET – Fórum – Programujte.comTřídění pole, jejichž prvky jsou instance tříd – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Miromancer
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
12. 7. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,

mohl byste mi někdo poradit, jak použít Array.Sort(), pokud mám například pole třídy Osoba, která obsahuje: Jmeno, Plat, Věk, Velikost bot ;) atd... pokud to chci setřídit podle konkrétní proměnné, třeba Plat? Mohl bych si naprogramovat vlastní sort pro každý, ale určitě to jde jednodušeji.


Děkuji Mirek
Budu vděčný za každou radu ;)

PS stejné to bude i u Generických seznamů, že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Miromancer
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
12. 7. 2010   #2
-
0
-

Koukám, že jsem nenapsal, že mě to zajímá v C#...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 7. 2010   #3
-
0
-

Tak jako tak musí ta komparační funkce vědět, podle čeho to má třídit. Možná na to existuje nějaké ještě vypečenější finta, ale vůbec bych se nebál "napsat to složitě" http://www.csharp-examples.net/sort-array/.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Miromancer
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
12. 7. 2010   #4
-
0
-

Děkuji,
myslím, že přes to rozhraní to bude výborné ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
JardaJirava0
Stálý člen
13. 7. 2010   #5
-
0
-

Ahoj,

pokud můžeš použít LINQ, tak bych se nebál jej použít. Pak to máš velice jednoduché a můžeš napsat



serazenePole = pole.OrderBy(o => o.Plat);


Pěkný den,

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
13. 7. 2010   #6
-
0
-

Ještě bych doplnil, že nově jde třídit s PLINQ aj paralelně. Asi to nevyužiješ u běžného programu, ale třeba v úkolu do školy můžeš zamachrovat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.240.–
Miromancer
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
13. 7. 2010   #7
-
0
-

Dekuju vsem,
vcera jsem jeste brouzdal a pres ty LINQ to asi bude nejlepsi, delam sportovni tabulky v tom programu, takze se mi bude hodit ascending a descending. Kdyz jsem na to vcera narazil, prislo mi LINQ jako na to delane ;)
Mejte se

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Prvky pole — založil pav

(C++) Prvky pole do společné proměnné — založil richard.zavodny

Pole a třídění — založil sXe

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý