Nastavení okraje tisku – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavení okraje tisku – Java – Fórum – Programujte.comNastavení okraje tisku – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hammer
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
14. 7. 2010   #1
-
0
-

Mám trochu problém s tiskem na pokladní tiskárně. Pro správné vytištění si musím při každém tisku ve vyskočivším PrintDialogu nastavit horní,levý i pravý okraj manuálně na "0", neboť jsou implicitně nastavené na 1 palec a nevím, jak toto nastavení změnit. Je zřejmé, že tento způsob je po chvíli značně otravný. Poměrně výhodně využívám pro formátování textu komponentu jTextArea, pro kterou pak jednoduše zavolám metodu print()... ve výsledku tedy:

jTextArea.print();

Nyní využívám metodu print s rozšířenými vstupními atributy:

jTextArea.print(MessageFormat headerMessage, MessageFormatfooterMessage,boolean showPrintDialog, PriterService service, PrintRequestAttributeSet attributes, boolean interactive);

volám jí ve formátu:

jTextArea.print(null, null, false, null, null, false);

tuším, že velikost okrajů pro tisk se dá nastavit v AtributeSet, ale nějak jsem zatím neobjevil, jak. Budu velmi vděčný za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.188.–
Reklama
Reklama
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
15. 7. 2010   #2
-
0
-

Zhruba takhle:

PrintRequestAttributeSet aset = new HashPrintRequestAttributeSet();

aset.add(new MediaPrintableArea(0, 0, 100, 100, MediaPrintableArea.INCH));
_text.print(null, null, true, null, aset, false);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Hammer
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
15. 7. 2010   #3
-
0
-

To zdenda : S hashem jsem ješte nikdy pořádně nedělal, tak nevim přesně, jak to funguje, ale funguje to a to je hlavní... Díky moc za pomoc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.188.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
15. 7. 2010   #4
-
0
-

Hash nehash, nehledej v tom víc, než tam je. Je celkem jedno, jak to funguje a není nutné to dělat právě takto. Prostě je to použitelná implementace požadovaného interface, tak jsem to použil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Chyba tisku — založil hybridFUSION

IE vs Firefox - okraje — založil UrbiCZ

Wpf - okraje canvasu — založil Trollll

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý