Předávání informací mezi weby – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Předávání informací mezi weby – PHP – Fórum – Programujte.comPředávání informací mezi weby – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dušan
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
16. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,

mám několik lokálních webů a pak jeden centrální, na kterém potřebuju kromě vlastních dat zobrazovat rovněž data ze všech lokálních webů. S tím, že centrální web nemůže přistupovat k lokálním databázím.

Chtěl bych znát Váš pohled na to, jak tuto situaci nejlépe vyřešit.
Díky Dušan

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–
Reklama
Reklama
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
18. 7. 2010   #2
-
0
-

Tak třeba na lokálním webu vygenerovat XML soubor a poté ho pomocí centrálního webu načíst a zpracovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.3.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
remmidemmi0
Super člen
2. 8. 2010   #3
-
0
-

Řeším podobný problém (a ještě jsem ho nevyřešil). Mám centrální server a dva další servery. Každý v různých částech světa. Potřebuju 1x týdně replikovat MySQL databázi z jednoho serveru na druhý. Zatím to dělám ručně, ale fat mne to nebaví. Nenašel jsem zatím řešení, jak přečíst databázi z jednoho serveru přímo na druhý, krom toho, že si ji stahnu do lokálního PC a pak ji uploaduju na druhý server.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
Cicero0
Newbie
2. 8. 2010   #4
-
0
-

PHP vám dalo FSOCKOPEN ! :)...
@ Dušan: Tu máš funkciu, ktorú používam ja...Je to z mojej triedy...



/**
* Sends POST request to website, returns array (Header request and result).
* Destination must start with protocol (e.g. http://)
*
* @param string $destination
* @param array $data
*
* @return array
*/
public static function sendPostRequest($destination, $data = array())
{
$_data = array();
while(list($param,$value) = each($data))
{ $_data[] = "$param=$value"; }
$request_string = implode("&",$_data);

$request_url = parse_url($destination);

$host = $request_url["host"];
$path = $request_url["path"];

$request = "POST $path HTTP/1.1 \r\n";
$request .= "Host: $host\r\n";
$request .= "Referer: \r\n"; ///TODO: Add Referer.
$request .= "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded\r\n";
$request .= "Content-lenght:".strlen($request_string)."\r\n";
$request .= "Connection: close \r\n\r\n";
$request .= "$request_string";

$fp = fsockopen($host, 80);
fputs($fp, $request);

$result = '';
while(!feof($fp)) { $result .= fgets($fp, 128); }

fclose($fp);
return array($request, $result);
}

/**
* Sends GET request to website, returns array (header request and result).
* Destination must start with protocol (e.g. http://)
*
* @param string $destination
* @param array $data
*
* @return array
*/
public static function sendGetRequest($destination, $data = array())
{
$_data = array();
while(list($param,$value) = each($data))
{ $_data[] = "$param=$value"; }

$requestUrl = parse_url($destination);

$host = $requestUrl["host"];
$path = $requestUrl["path"];

$requestString = implode("&", $_data);
$requestString = "?" . $requestString;
$requestString = $path . $requestString;

$request = "GET $requestString HTTP/1.1\r\n";
$request .= "Host: $host\r\n";
$request .= "Referer: \r\n"; ///TODO: Add Referer.
$request .= "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded\r\n";
$request .= "Connection: close \r\n\r\n";

$fp = fsockopen( $host, 80);
fputs($fp, $request);

$result = '';
while(!feof($fp)) { $result .= fgets($fp, 128); }

fclose($fp);

return array($request, $result);
}



@remmidemmi: Napíš php skript nech ti vyexportuje DB do SQL, zazipuj ho, pošli ho na centrálny server, tam ho rozbaľ a commitni! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.138.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
remmidemmi0
Super člen
2. 8. 2010   #5
-
0
-

To Cicero : no neco na tom je, ze by to slo tahle udelat majlem. To neni spatny napad :) Dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý