Práce se soubory – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce se soubory  – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce se soubory – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
hejnallukas0
Návštěvník
16. 7. 2010   #1
-
0
-

zdar mám problém.
Text se mi zapíše do souboru .Ale vždy se vypíše jen první řádek ,ale když je text v souboru víceřádkový tak zbývající řádky se nezobrazí.
Pto zápis mám tenhle code



#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>
using namespace std;

int main()
{
cout << " Zadejte prijmeni : ";
string prijmeni;
cin >> prijmeni;
cin.clear();

cout << " Zadejte jmeno : ";
string jmeno;
cin >> jmeno;
cin.clear();

cout << " Zadejte vek : ";
int vek;
cin >> vek;
cin.clear();

ofstream soubor1;
soubor1.open("start.txt", ios::app);
soubor1 << prijmeni << " " << jmeno << " " << vek <<"\n";
soubor1.close();

system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
LJ10240
Stálý člen
16. 7. 2010   #2
-
0
-

máš na mysli, že když už v souboru je nějaký obsah, tak se přepíše?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
hejnallukas0
Návštěvník
20. 7. 2010   #3
-
0
-

To LJ1024 : Ne , do ten progrma co jsem napsal zapíše data do souboru na více řádek .A já bych potřeboval,aby mi ten program vypsal všechna data , ne jen prvni řádku : Ukázka čtecího programu (,ale vypíše jen první řádku



#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>
using namespace std;

int main()
{
string prijmeni;
string jmeno;
int vek;


ifstream soubor1;
soubor1.open("start.txt", ios::in);
soubor1 >> prijmeni >> jmeno >> vek;
cout << prijmeni <<" "<< jmeno <<" "<<vek<<"\n";
soubor1.close();


system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
20. 7. 2010   #4
-
0
-

No tak těch řádků musíš načíst víc.

while (!soubor1.eof()) { // opakovat dokud nejsme na konci souboru

soubor1 >> prijmeni >> jmeno >> vek;
cout << prijmeni <<" "<< jmeno <<" "<<vek<<"\n";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
hejnallukas0
Návštěvník
20. 7. 2010   #5
-
0
-

To zdenda : Jak to dát do toho kódu ?? Mně te nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
21. 7. 2010   #6
-
0
-

Kdybys napsal, že to funguje špatně, tak Ti odpovím proč a jak se toho zbavit.
Ale pokud vůbec netušíš, co s tím, tak tě akorát můžu odkázat zpět ke studiu základů jazyka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
hejnallukas0
Návštěvník
21. 7. 2010   #7
-
0
-

To zdenda : Asi jsem se vyjádřil špatně .Já to do toho kódu dal ,ale nefungoval :



#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>
using namespace std;

int main()
{
string prijmeni;
string jmeno;
int vek;


ifstream soubor1;
while (!soubor1.eof())
{
soubor1 >> prijmeni >> jmeno >> vek;
cout << prijmeni <<" "<< jmeno <<" "<<vek<<"\n";
}
soubor1.close();

system("PAUSE");
return 0;
}

A vyprdlo mi to nějaký číslice ,která tam vůbec nebyla.

2359462


Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
21. 7. 2010   #8
-
0
-

To hejnallukas :
imho ti tam chybi pred while loopem jeste:
soubor1.open("start.txt", ios::in);

Jinak doporucuju google a dotazat se na neco jako "How to read file c++"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.35.–
hejnallukas0
Návštěvník
21. 7. 2010   #9
-
0
-

Jo dík teď už to funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Práce se soubory — založil Borisek

Práce se soubory — založil polonium

Práce se soubory — založil Polarski

Práce se soubory — založil Mike.Jt

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý