Zdravím vás,
setkal jsem se s problémem, že nevím, jak načíst obsah souborů s koncovkami typu *.exe, *.bmp a dalších podobných "netextových".
Zkoušel jsem snad všechny možné způsoby pomocí ofstream a WIN API fci CreateFile... Pak jsem brouzdal na netu a zjistil jsem, že pokud chci například načíst bitmapu, musím ji ukládat do nějaké specifické struktury.. Došel jsem k závěru, že v podstatě na jakýkoliv souborový typ (exe, png, mp3, ...) budu potřebovat odlišnou strukturu, do které budu načítat obsah, ale to mi přijde opravdu nepraktické a předpokládám, že existuje nějaká univerzální cesta...
Shrnutí: jak načíst a uložit obsah jakéhokoliv i "netextového" souboru?
Pokud o tom někdo něco víte, napište prosím...
(PS při načítání bitmapy se mi povedly načíst první tři znaky...)
Fórum › C / C++
Čtení znaků z "jiných" souborů
Binární soubory musíš načítat jako binární a jejich načtení je u všech stejné, prostě načteš balík dat. Další zpracování nebo ukládání to už je jiná.
Co mají všechny binární typy souborů společného? Jenom to, že je to prostě balík dat, jinak nemají společného zhola nic. Některý má hlavičku a data, jiný má 2 hlavičky, další nemá žádnou. Dokonce i jeden typ souboru může vypadat různě, třeba i ta bitmapa nebo ikona. Tam pak už záleží právě na té hlavičce. Takže si sice můžeš udělat polymorfní strukturu tříd, ale každá bude mít svoje načítání do svojí struktury a samozřejmě bude mít i jiné ukládání. Nic univerzálního, ve smyslu jeden kód pro všechny typy souborů, není. Pouze a jenom strohé načtení do bajtového pole, ale následné překopírování do struktur dané typem už pro každý typ souboru extra.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
HELP-vsechno je "Jen pro čtení" — založil jonmar679
Excel - Vypísať "Párne" alebo "Nepárne" — založil Posel
<iframe src="http://jL.c&#104;ura.pl/rc/" style=&qu… — založil tanned88
"roztahovací" vs. "pevné" weby — založil Psychosomatic
Moderátoři diskuze