Dva divy vedle sebe levy bez velikosti – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dva divy vedle sebe levy bez velikosti – CSS – Fórum – Programujte.comDva divy vedle sebe levy bez velikosti – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Lukasas0
Newbie
20. 7. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych dostat dva divy vedle sebe a potřebuju aby pravý měl width: 150px; a ten druhý aby vyplnil zbytek.

Za odpovědi děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.0.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
20. 7. 2010   #2
-
0
-

Pravý div:

float: right; width: 150px;

Levý div (který bude parentem pravého divu):
width: 100% (nebo podle jeho parenta);padding-right: 150px;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.155.–
Lukasas0
Newbie
21. 7. 2010   #3
-
0
-

div.chatting{
width: 100%;
padding-right: 150px;

}

div.userpanel{
float: right;
width: 150px;
}

<div class="chatting">mm</div>
<div class="userpanel">ll</div>

mám to takhle a nejde, ten levej je přes celou stánku a ten pravej je pod ním v pravo

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.0.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
21. 7. 2010   #4
-
0
-

<div class="chatting">

<div class="userpanel">ll</div>
mm
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.85.–
Lukasas0
Newbie
21. 7. 2010   #5
-
0
-

nojo, ale teď bude ten druhej v tom prvním, to bude překrývat ne ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.0.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
21. 7. 2010   #6
-
0
-

Proto má ten první padding-right: 150px;, aby ten obsah nelezl pod pevně široký pravý sloupec. Ten padding by měl být samozřejmě ještě o něco větší, aby to nelezlo až k okraji toho pravého sloupce, ale to už je na tobě...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.85.–
Lukasas0
Newbie
21. 7. 2010   #7
-
0
-

nojo, ale když tam dám ten padding tak mi ten první vyskočí za okraj prohlížeče

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.0.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
21. 7. 2010   #8
-
0
-

Umaž mu width: 100% a dej mu pevnou šířku (sníženou o ten padding, takže, pokud má být ten "levý" div široký např. 600px, tak mu uber 150: 600-150 = 450px;

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.85.–
kiwi
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 4. 2012   #9
-
0
-

NO mě to udělalo že vůbec nejsou vedle sebe ale někde na opačných stranách

#obsah {background: #3914AF; border: 5px solid #34D0BA; width: 375px; float: right;}
  #obsah2 {background: #3914AF; border: 5px solid #34D0BA; width: 375px; float: left;}

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.103.166.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
26. 4. 2012   #10
-
0
-

#1 Lukasas
Mně to takhle funguje:

div.chatting{
width: 100%;
padding-right: 150px;
border: solid 1px red;

}

div.userpanel{
float: right;
width: 150px;
border: solid 1px blue;
}



<div class="userpanel">ll</div> 
<div class="chatting">mm</div>


Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Divy vedle sebe bez float — založil zajca

Tři divy vedle sebe — založil Chiquita_CZ

Fotky vedle sebe — založil Onsi

Dve cisla vedle sebe — založil Adam

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý