Jak ykompilovat .cpp soubor do .o souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak ykompilovat .cpp soubor do .o souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak ykompilovat .cpp soubor do .o souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
20. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
jak lze zkompilovat .cpp soubor do souboru .o <??

dikz zaradz .. na googlu jsem nic nenasel ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
Reklama
Reklama
mc
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
20. 7. 2010   #2
-
0
-

Jakým kompilátorem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.34.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
21. 7. 2010   #3
-
0
-

Jestli jsi tomu věnoval tolik úsilí, jako tvorbě toho dotazu, tak se nedivím.
Do .o (nebo obdoby) se kompiluje vždycky a automaticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
m->29+6
Super člen
21. 7. 2010   #4
-
0
-

To je pravda, len ak kompiluješ v nejakom IDE. Z príkazového riadku musíš predať odpovedajúci prepínač. V príkazovom riadku som pracoval len s GCC, tak možno práve ten: gcc -c subor.c -o subor.o

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
22. 7. 2010   #5
-
0
-

Ne, to je pravda vždycky a jde jen o to, jak se s nimi potom naloží. (To -c říká, že .o nebude jen dočasný a nemá se linkovat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
m->29+6
Super člen
22. 7. 2010   #6
-
0
-

No to je samozrejmé, že sa to vždy preloží do objektového súboru, ale práve o to ide aby nebol len dočasný, pretože ho potrebuje na niečo asi použiť. Ak používaš IDE tak to vždy nájdeš v nejakom adresári, ale ak požiješ gcc tak si to práve tým -c musíš povedať sám, alebo všetky súbory preložiť naraz. Ale už je to asi jedno keďže pepa na to kašle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
22. 7. 2010   #7
-
0
-

Vždyť já vím :smile1: Jen jsem rýpnul, protože napsal pár slov a nebyl schopný si je po sobě přečíst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 197 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý