Zdravím,
nahodil som pretty URL, ale tie mi rozbili relatívne cesty k CSS súborom a obrázkom.
Tie vyzerajú napríklad takto:
http://example.com/zlozka/presenter/action/stranka1/stranka2/
Pričom "zlozka" je zložka, v ktorej je umiestnená stránka. Zvyšok sú už premenné prenášané cez URL. Bohužiaľ ak zadám relatívnu cestu, tak ono to berie za zložky všetko, aj tie premenné.
Normálne by nebol problém relatívne cesty nahradiť absolútnymi, lenže ja ako programátor v tomto prípade nepoznám absolútnu cestu. Dá sa zistiť čiastočná adresa stránky pomocou $_SERVER premenných, ale to nepomáha vtedy ak je stránka v nejakej zložke na serveri. Cestu alebo názov tej zložky už zistiť neviem. Ani kombinácia "server_name" a "request_uri" nepomáha, pretože ma to vráti presne na začiatok.
Takže neviem ako ďalej. Ak ste o niečo múdrejší ako ja, tak prosím poradte. Ďakujem.
Fórum › PHP
Pretty URL mi rozbiju cesty k CSS a obrazkom
Velmi nie, lebo ja adresu tej stranky z principu nepoznam, pretoze sa to ma nasadit na viac webov.
Asi idem rozsekat celu URL a testovat vsetko za lomitkom ci je directory... Nic lepsie mi nenapada. Alebo tam dam len $_SEVER['sever_name'] a budem trvat na tom aby to bolo pouzite iba na weboch kde to bude v korenovom adresari.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů
Podobná vlákna
Iframe výpis ext.css - jak na URL ? — založil Petroff
Pretty pants — založil Zelenáč
Formular s obrazkom — založil Beks
Odosielane Emailov z obrázkom — založil Michal93
Problem s obrazkom v dive — založil marioff
Moderátoři diskuze