Připojení databáze přes jsp – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Připojení databáze přes jsp – Java – Fórum – Programujte.comPřipojení databáze přes jsp – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dawe
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
21. 7. 2010   #1
-
0
-

Mám takový další dotaz. Jak připojit databázi k jsp?
je to nějak takto

<sql:setDataSource

driver="org.apache.derby.jdbc.EmbeddedDriver"
user=""
password=""
url="jdbc:mysql://D:/NetBeansProjects/DBForum"
dataSource="jdbc:mysql://D:/NetBeansProjects/DBForum"
var="db" scope="application" />
ale nevím jestli je dobře to url a datasource. pro konkrétnost přikládám celý kod i s chybovou hláškou
<sql:setDataSource

driver="org.apache.derby.jdbc.EmbeddedDriver"
user=""
password=""
url="jdbc:mysql://D:/NetBeansProjects/DBForum"
dataSource="jdbc:mysql://D:/NetBeansProjects/DBForum"
var="db" scope="application" />

<form id="registrace" action="registrace.jsp" method="post">
<table class="registrace_tab" width="100%" cellpadding="0" cellspacing="3" border="2">
<tr><td>*Nick:</td><td><input type="text" id="username" name="username" size="25" class="required" /></td></tr>
<tr><td>*Heslo:</td><td><input type="password" id="pass" name="pass" size="25" class="required" /></td></tr>
<tr><td>*Heslo znovu:</td><td><input type="password" id="pass2" name="pass2" size="25" class="required" /></td></tr>
<tr><td>*Přijmení:</td><td><input type="text" id="prijmeni" name="prijmeni" size="25" class="required" /></td></tr>
<tr><td>*Jmeno:</td><td><input type="text" id="jmeno" name="jmeno" size="25" class="required" /></td></tr>
<tr><td>*Email:</td><td><input type="text" id="mail" name="mail" size="25" class="required email" /></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="odesli" value="Registrovat" /></td></tr>
</table>
* Takto označené položky jsou povinné
</form>


<%@page contentType="text/html" pageEncoding="UTF-8"%>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<%@taglib uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" prefix="c" %>
<%@taglib uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/sql" prefix="sql" %>
<%@taglib uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/fmt" prefix="fmt" %>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>JSP Page</title>
</head>
<body>
<sql:update var="add" dataSource="${db}">
insert into Users ("username","pass","mail","jmeno","prijmeni") values (?,?,?,?,?)

<sql:param value="${param.username}"/>
<sql:param value="${param.pass}"/>
<sql:param value="${param.mail}"/>
<sql:param value="${param.jmeno}"/>
<sql:param value="${param.prijmeni}"/>
</sql:update>
</body>
</html>


a chybu to hází takovouto

org.apache.jasper.JasperException: An exception occurred processing JSP page /registrace.jsp at line 20


17: <title>JSP Page</title>
18: </head>
19: <body>
20: <sql:update var="add" dataSource="${db}">
21: insert into Users ("username","pass","mail","jmeno","prijmeni") values (?,?,?,?,?)
22:
23: <sql:param value="${param.username}"/>


Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.25.–
Reklama
Reklama
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
21. 7. 2010   #2
-
0
-

"jdbc:mysql://D:/NetBeansProjects/DBForum"
-->
"jdbc:derby:D:/NetBeansProjects/DBForum"

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý