Jde vyvolat ze souboru proměnná – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jde vyvolat ze souboru proměnná  – C / C++ – Fórum – Programujte.comJde vyvolat ze souboru proměnná – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
hejnallukas0
Návštěvník
25. 7. 2010   #1
-
0
-

Mám problém . Udělal jsem si program ,který mi do souboru zapíše data . A z jiného programu , který je určen ke čtení toho souboru vybrat ty data a udělat z nich proměnou a dále s nimi pracovat.
Nevíte jak na to ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2010   #2
-
0
-

no v prvni rade je musis nacist stejnym zpusobem jako zapsat (mysleno z hlediska formatu.. ne ze to budes nacitat pomoci write)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hejnallukas0
Návštěvník
25. 7. 2010   #3
-
0
-

To KIIV [: No nevím jak to myslíš .Tohle je kód na zapsání :



#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;
int main()
{
cout << " Zadejte název torrentu : ";
char nazevTorentu[80];
cin.getline(nazevTorentu, 80);
cout << " Datum vytvoreni day: ";
int day;
cin.clear();
cin >> day;
cout << " Datum vytvoreni mesic : ";
int month;
cin >> month;
cout << " Datum vytvoreni rok : ";
int year;
cin >> year;

int dayNew = day + 14;

if(dayNew > 31)
{
int dayNewNew = 30 - dayNew;
dayNewNew = dayNewNew * -1;
int monthNew = month + 1;
cout << " Torrent se muzete stahnout za 14 dni coz je "<<dayNewNew<<"."<<monthNew<<"."<<year<<"\n";
ofstream soubor1;
soubor1.open("torrent.txt", ios::app);
soubor1<<" "<<dayNewNew<<"."<<monthNew<<"."<<year<<"\t"<<nazevTorentu<<"\n";
soubor1.close();
}
else
{
cout << " Torrent si můžete stáhnout za 14 dní což je "<<dayNew<<"."<<month<<"."<<year<<"\n";
ofstream soubor2;
soubor2.open("torrent.txt", ios::app);
soubor2<<" "<<day<<"."<<month<<"."<<year<<"\t"<<nazevTorentu<<"\n";
soubor2.close();
}

system("PAUSE");
return 0;
}



Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Earl Cash0
Věrný člen
25. 7. 2010   #4
-
0
-

nevim jestli jsem te spravne pochopil, ale pravdepodobne bych toto resil pohodlneji pres binarni soubory - vytvoril si strukturu (jeji elementy jsou smyslene)

struct torrentInfo{

char tor_name;
int tor_year;
int tor_size;
};


V kodu bych ji pote jen naplnil a celou ji zapsal do souboru, ktery otevres v binarnim rezimu
soubor.open ("/foo/bar", ios::app | ios::binary);


pomoci write (http://cplusplus.com/reference/iostream/ostream/write/)
soubor.write (struktura, sizeof (struktura));


Kdyz chces pak ze souboru ziskat data, staci precist jednou "sizeof (struktura)" a mel by jsi ziskat potrebna data... Omlouvam se za nejake nesrovnalosti/preklepy/nesmysly, jsem spise orientovany na C a tohle pisu po pameti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Grungy0
Super člen
25. 7. 2010   #5
-
0
-

Presne tak ako povedal Earl Cash, len si daj veľký pozor na ukladanie smerníkov v štruktúre, lebo adresy sa pri každej alokácii menia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
hejnallukas0
Návštěvník
25. 7. 2010   #6
-
0
-

To Grungy : Nevim jak to děláte ,ale pořád v tom mám větší bordel

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Earl Cash0
Věrný člen
25. 7. 2010   #7
-
0
-

hejnallukas napsal:
To Grungy : Nevim jak to děláte ,ale pořád v tom mám větší bordel

Nastuduj si slozene datove typy a praci s nimi.

Grungy napsal:
Presne tak ako povedal Earl Cash, len si daj veľký pozor na ukladanie smerníkov v štruktúre, lebo adresy sa pri každej alokácii menia.

Muzes me nasmerovat, popr. napsat neco o teto problematice?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2010   #8
-
0
-

To Earl Cash : Grungy mysli hlavne neco jako:

struct {
char * text, // .... a podobne
}

ze je tam ulozena pouze adresa a kdyz bys ulozil jen strukturu, tak obnovis adresu, kde ty data byly.. ale ted uz urcite nebudou

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Earl Cash0
Věrný člen
25. 7. 2010   #9
-
0
-

To KIIV : aaa, uz rozumim... Diky KIIV...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
hejnallukas0
Návštěvník
25. 7. 2010   #10
-
0
-

Přemýšlel jsem jestli by to nešlo nějak takhle




#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main()
{
cout << " Chcete zadat nazev dila stisknete 1 : ";
int pokracovani;
cin >> pokracovani;
if (pokracovani == 1)
{
cout <<" Zadejte nazev filmu / hry : ";
char nazevTorrentu;
char nazevTorentu;
int day;
int dayNew;
int dayNewNew;
int month;
int monthNew;
int year;
cin >> nazevTorrentu;

ifstream soubor1;
soubor1.open("torrent.txt",ios::in);
while (!soubor1.eof())
{
soubor1 >> nazevTorentu >>dayNew >> month>> year;
if(nazevTorentu == nazevTorrentu)
{
cout << nazevTorentu <<"\t"<<dayNew<<"."<<month<<"."<<year<<"";
}
else
{
cout <<" NOT FOUND\n";
}
soubor1.close();
}
}
else
system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2010   #11
-
0
-

az na to zavreni souboru uz v cyklu (tj. nikdy nenactes vic jak radek) by to mohlo i fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hejnallukas0
Návštěvník
29. 7. 2010   #12
-
0
-

To KIIV : Takže by to fungovalo jo nebo ne ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 46 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý