Náhodný článek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Náhodný článek – PHP – Fórum – Programujte.comNáhodný článek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Náhodný obrázek s textem
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 7. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
v php jsem uplny noob, ale potrebuji vytvorit vypis nahodnych clanku s obrazkem. Obrazky se mi vypisuji, ale obcas se stane, ze se zobrazi 2 stejne. Prosim zde o rady. Bylo mi receno, ze to muzu udelat pomoci shuffle, ale nevim co, jak a predevsim kam napsat...

Shufle: http://php.net/manual/en/function.shuffle.php
Tabulka pro vypsani: http://desitka.cz/test.php


Kod, odkud si to taha info:

<?php
$srcArr = array();

$srcArr[] = array('link' => "http://opicakuz.cholerik.cz", 'img' => "/images/pata_1.jpg", 'alt' => "Pata 1", 'title' => "Opicakuz's Ideas Website");
$srcArr[] = array('link' => "http://oddil.tulaci.eu", 'img' => "/images/pata_2.jpg", 'alt' => "Pata 2", 'title' => "MOP Tuláci Malešice");
$srcArr[] = array('link' => "http://horydoly.cz", 'img' => "/images/pata_3.jpg", 'alt' => "Pata 3", 'title' => "Horydoly.cz brzy v novém kabátě");
$srcArr[] = array('link' => "http://www.koupani.cz", 'img' => "/images/pata_4.jpg", 'alt' => "Pata 4", 'title' => "Koupání.cz bude brzy zprovozněno");
$srcArr[] = array('link' => "http://opicakuz.hu.cz", 'img' => "/images/pata_5.jpg", 'alt' => "Pata 5", 'title' => "Opicakuz Personal Website");
$srcArr[] = array('link' => "http://nic.cz", 'img' => "/images/pata_6.jpg", 'alt' => "Pata 6", 'title' => "Nic tu není, nebo ano?");
$srcArr[] = array('link' => "http://facebook.com/horydolycz", 'img' => "/images/pata_7.jpg", 'alt' => "Pata 7", 'title' => "Facebook Horydoly");
$srcArr[] = array('link' => "http://facebook.com/desitkacz", 'img' => "/images/pata_8.jpg", 'alt' => "Pata 8", 'title' => "Facebook desítky již s novou adresou");
?>



A kod v test.php:


<?php
include "srcfile.php";



$index = rand(0,count($srcArr)-1);
echo '<div id="servers-promo-1"><a href="'.$srcArr[$index][link].'"><img src="'.$srcArr[$index]'.$srcArr[$index][alt].'



?>

<?php
include "srcfile.php";


$index = rand(0,count($srcArr)-1);
echo '<div id="servers-promo-2"><a href="'.$srcArr[$index][link].'"><img src="'.$srcArr[$index]'.$srcArr[$index][alt].'
?>

<?php
include "srcfile.php";





$index = rand(0,count($srcArr)-1);
echo '<div id="servers-promo-3"><a href="'.$srcArr[$index][link].'"><img src="'.$srcArr[$index]'.$srcArr[$index][alt].'?>

<?php
include "srcfile.php";




$index = rand(0,count($srcArr)-1);
echo '<div id="servers-promo-4"><a href="'.$srcArr[$index][link].'"><img src="'.$srcArr[$index]'.$srcArr[$index][alt].'

?>



Diky moc za odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.83.–
ETNyx0
Newbie
27. 7. 2010   #2
-
0
-

snad by to mohlo vypadat nějak takhle

$horni_hranice = count($srcArr)-1;

$x = array();

while( count($x) <= 3 ) { //počet vypsaných novinek

$nahoda = rand( 0, $horni_hranice ); //nahodne vybrana novinka

if( !in_array( $nahoda, $x ) ) { //je jiz vypsana?

$x[] = $nahoda;

echo "To co tam mate :-)";
}


}


psal jsem to tady z hlavy tak nezaručuji funkčnost, ale myšlenkově to je snad správně

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.22.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Nahodny obrazek — založil

Nahodny obrazok — založil FufurR

Pole - náhodný výstup — založil Michal

Nahodny nazov premennej — založil dalaman

Náhodný soubor ve složce — založil Tomáš Lipovský

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý