Problémi so zobrazením v IE8 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problémi so zobrazením v IE8 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comProblémi so zobrazením v IE8 – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Sibyx0
Newbie
27. 7. 2010   #1
-
0
-

Nedávno som dokončil novú verziu svojej webovej stránky http://mksoft.marconet.sk, ale prišiel som na problém so zobrazením v IE8 viz. obrázok v prílohe. Neviete či by sa s tým dalo niečo robiť? Na ostatných prehliadačoch stránka funguje normálne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
JJetmar0
Newbie
27. 7. 2010   #2
-
0
-

Zkus promazat cache prohlížeče a upravit hlavičku souboru, kterou vrací HTTP.

<?php

header('Content-Type: text/html');
?>
(ideálně hned na začátek souboru)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.205.–
Pokus při vizualizaci čtvrté dimenze: vezměte bod, natáhněte jej v přímku, zatočte ji do tvaru kružnice, zkruťte ji v kouli a tu vrhněte do prostoru. - Albert Einsteins
sputnikone+1
Věrný člen
27. 7. 2010   #3
-
0
-

XHTML a IE se nemají zrovna v lásce...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.134.–
Sibyx0
Newbie
28. 7. 2010   #4
-
0
-

Aha, takže jediné riešenie bude asi spraviť HTML verziu pre IE.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
asdasd
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
28. 7. 2010   #5
-
0
-

Dělat kvůli IE druhou verzi webu mi nepřijde jako nejlepší řešení. Tohle vypadá, že IE nerozpozná soubor jako stránku a nabídne jeho uložení. Zkusil bych ten nápad s hlavičkou, akorát místo 'text/html' bych tam dal 'application/xhtml+xml'. Taky by mohl být problém s formátem souboru(ů) - v čem to upravuješ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.95.–
Sibyx0
Newbie
28. 7. 2010   #6
-
0
-

Používam Notepad++ a na začiatku súboru mam header('Content-Type: application/xhtml+xml'); a to je to kde je problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
asdasd
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
28. 7. 2010   #7
-
0
-

Nechal jsem ten odkaz projet validátorem:

Byte-Order Mark found in UTF-8 File.

Problém by mohl být v tom, že pokud je soubor uložený s BOM, tak PHP neumožní nastavit hlavičky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.95.–
Sibyx0
Newbie
28. 7. 2010   #8
-
0
-

Skúsil som to, ale v tom to nieje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
JJetmar0
Newbie
28. 7. 2010   #9
-
0
-

A není to chyba serveru? Zkus to rozjet na localhostu popřípadě jinde, taky by mohl být na vině špatně zapsaný .htaccess.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.205.–
Pokus při vizualizaci čtvrté dimenze: vezměte bod, natáhněte jej v přímku, zatočte ji do tvaru kružnice, zkruťte ji v kouli a tu vrhněte do prostoru. - Albert Einsteins
Sibyx0
Newbie
29. 7. 2010   #10
-
0
-

Skúsim sa na to pozrieť, ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Problémi s ASCII — založil DeathHumanCZ

Problém s IE8 — založil Martin

IE8 problém — založil Zuben

Problemi s net beans IDE 8.0.1 — založil SVKSuli

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý