Cpp .o --> undefined reference ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cpp .o  --> undefined reference ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comCpp .o --> undefined reference ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
28. 7. 2010   #1
-
0
-

Jem z toho uz uplne blbej ...
napisu kod v C++ ... zkompiluji do .o souboru (vytvorim dalsi cpp soubor main.cpp --> pouyivam v nem tridy u neho se mu objevi pri slinkovavani undefined reference ).. chci slnkovat a objevi se UNDEFINED REFERENCE ... blabblablablal .. opravdu nevim co delam blbe ... kdyz pracuji jenom s funkceme je to OK, jakmile prejduk objektum, nefunguje to ... je tam urcite nekde nejaky stupidni fix ... hledal jsem hledal ale nenasel jsem (nasel ale nejak jsem z toho nevycetl reseni ...)...

PomocPomoc ..
diky moc ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 7. 2010   #2
-
0
-

A v čem to píšeš? Jak vypadá tvůj makefile? Nejlepší by bylo, kdyby si sem hodil celý projekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
28. 7. 2010   #3
-
0
-

Mal by si to opravit ten riadok kodu, kde mas chybu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 7. 2010   #4
-
0
-

Nrigo - undefined reference znamena ze neprilinkoval nejakou dulezitou libku/objektovy soubor ... kompilace samotneho .cpp obvykle probehne bez problemu.. (proste pouziva napriklad funkci A, kterou ma v jinem souboru, a ten neprihodil ke slinkovani)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
28. 7. 2010   #5
-
0
-

ahoj ..
tady je kousek co dela problemy ...
Je mi jasne ze neprilinkovavam zkompilovane implementace fci ..ale ja proste nevim jak prelozit .cpp soubor k de jsou tridy v C++ do objektoveho souboru tak ...aby kdyz ho
prilinkuji k aplikaci (jenom ten .o soubor), behalo bez problemu (.o: g++ -c Array.cpp) ...
prosim poradte ... v prilozenem archivu jsou i make file soubory ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 7. 2010   #6
-
0
-

A to ti fakt nefunguje toto:

g++ main.o array.o -o myapp

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
28. 7. 2010   #7
-
0
-

To liborb :
bohužel ne .... kdyby ano, tak bych nežádal o pomoc :D ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 7. 2010   #8
-
0
-

main.o: In function `main':

LATEX/main.cpp:6: undefined reference to `Array<int, int, int>::Array(int)'
LATEX/main.cpp:6: undefined reference to `Array<int, int, int>::~Array()'


dokonce ti to i ukazuje co to chce a co si tomu nedodal... chybi zda se konstruktor s jednim int parametrem a destruktor .. teda aspon odhadem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
28. 7. 2010   #9
-
0
-

To KIIV :
ten konstruktor tam je .. je tam i destruktor .. nakonec jsem se eptal na jenom anglickem foru .... template musi byt cele implementovano v header file ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
Wizard0
Stálý člen
28. 7. 2010   #10
-
0
-

Ono nestaci mat len hlavicku funkcie, funkciu musis aj implementovat. To bude asi tvoj kamen urazu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
28. 7. 2010   #11
-
0
-

To Wizard :
ja jsem ji mel implementovanou ... ale ta implementace v template se nemuze dat do .o souboru .... nefunguje to .. musi se to vlozit primo do programu pomoci include ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
Wizard0
Stálý člen
28. 7. 2010   #12
-
0
-

No ved jasne ze template triedy musia byt cele v include subore (mimo tych uplne specializovanych). Akurat som nepochopil z tvojho predposledneho prispevku ze si problem uz vyriesil. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Undefined reference... — založil kju:b

Undefined reference — založil janek

Undefined reference to 'class' — založil delicacyy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý