Problem OLE nebo ActiveX – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem OLE nebo ActiveX – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProblem OLE nebo ActiveX – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
karkou
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 7. 2010   #1
-
0
-

Dobry den vsem,
prosim Vas o pomoc ci rady.

Vytvoril jsem jednoduchou aplikaci v access bez zmeny menu ci cehokoliv, proste jen tabulky a dotazy a formulare, dal jsem ji sdileny pristup a nakopiroval do sdileneho umisteni na server. Nedelal jsem tedy ani kompilaci ve VB ani neprevadel do MDE.

Uzivatelum se ma po spusteni objevit hlavni nabidka, ale hlasi to chybu On Open (viz nize). Problem vidim v restrikci pro activex, ale nevim, kam mam sahnout do registru nebo kde mam hledat problem.

PC jsou v nadnarodni domene s nemoznosti jakehokoliv ustupku. Zatim jsem vse updatoval a je rozdil v pouzitem jazyce instalace access. Na Access 2003 EN to hlasi chyby, na te same ale ceske to funguje.
Po spusteni se tedy objevi hned chyba On Open, kdyz chybu potvrdim, mam sice prazdne okno Access, ale muzu pres f11 vyvolat db a otevrit jine formulare, ovsem zde opet jakekoliv prikazove tlacitko ve formulari vyvolava tuto chybu(jen misto On Open je tam On Click), prikaz ma spustit i jen jednoduchy VB prikaz DoCmd.OpenForm z tlacitka na formulari a nahlasi opet stejnou chybu.

Nevite prosim nekdo jak to funguje ci kam se mam podivat v registrech ci jakoukoliv radu?

Diky Karel

CHYBA:
The expression On Open you entered as the event property setting produced the following error: A problem occurred while "AplName" was communicating with the OLE or ActiveX Control.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.19.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 7. 2010   #2
-
0
-

A nemáš tam nějaký "firewall", co blokuje tyhle věci (skriptování, ActiveX apod.)?

A co služba (service) "Spouštěč procesů serveru DCOM" (DCOM Server Process Launcher) běží?

A na jaké verzi Windows to vlastně funguje/nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
karkou
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 7. 2010   #3
-
0
-

To liborb :
FW: mezi stanicemi a aplikaci zadny neni, a ani pri vypnutem na win to nefunguje

DCOM server bezi

zrovna jsem dotestoval a stav je tento (vzdy jde o WinXP a Off2k3:
BEZI NA: OSxOFFICE = ENxEN, CZxCZ, ENxCZ
NEBEZI NA: OSxOFFICE = ENxEN, ENxCZ

Takze problem urcite v OS a jeho restrikcich. Jde o PC v nadnarodni domene, instalaci provadim z dodanych image CD. PC kombinace ENxEN kde to bezi je ze stare image cca 3-4roky, na tom co to nebezi jde o novou image CD cca 1rok stara. CZxCZ je ma vlastni rucni instalace booku bez image. Zajimave je ENxCZ, kde jde ve dvou pripadech o novou image, po instalaci jsem odinstaloval OffEN, nainstaloval CZ updatoval vsechny patche a jen u jednoho to funguje.

Ja se domnivam, ze jde o nejakou restrikci na AxctiveX, takze bych asi potreboval pomoct s nalezenim klice v registru, ktery toto zakazuje ci povoluje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.19.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý