Problém v IE a v MF, prosím o radu ... :( – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém v IE a v MF, prosím o radu ... :( – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comProblém v IE a v MF, prosím o radu ... :( – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

gatuso0
Stálý člen
30. 7. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mam takový problém chci si nakódovat web (HTML/CSS) ale stále nemůžu vyřešit problém s pozadím menu.

Chtěl bych vás poprosit o radu, první obrázek je z prohlížeče Internet Exlorer a druhý z Mozilla Firefox.
Výsledek potřebuji aby byl v MF stejný jako v IE, stále nemůžu přijít co MF "vadí". (jedná se o to šedé menu jak si můžete všimnout, jde o tu mezeru mezi horní lištou a tím šedím menu)

Obrázek IE:





Obrázek MF:





Zdrojový kód webu je tento, prosím nechci aby jste mi zde "kázaly" styl psaní kódu jelikož si chci udělat nejprve jakousi "kostru" poté "přeject" validátory a upravit většinu HTML na CSS a zvalidovat.



........
<style type="text/css">
body {background-image: url('http://www.gatuso.eu/a/pozadi.png'); margin:0; padding:0}
#header {background-image: url('http://www.gatuso.eu/a/header.png'); background-repeat: repeat; width: 100%; height: 103px;}
#prechod {background-image: url('http://www.gatuso.eu/a/prechod.png'); background-repeat: repeat; width: 100%; height: 65px;}
#zapati {background-image: url('http://www.gatuso.eu/a/paticka.png'); background-repeat: repeat; width: 100%; height: 74px;}
a#menu {color: #000000;}
a#menu:hover {color: #000000; font-weight: normal; text-decoration: underline;}
a {color: black; font-weight: normal; text-decoration: none;}
a:hover {color: #054e57; text-decoration: none;}
</style>



</head>
<body>
<!-- *** Lišty na pozadí *** -->
<div align="center">
<div id="header"></div>
<div id="prechod"></div>

<!-- *** Obsah stránky *** -->
<table style="margin-top: -162px;" cellpadding="0" cellspacing="0" width="832" border="0">
<tr>
<td valign="top" colspan="2" height="29"><img src="http://www.vyvoj.gatuso.eu/Images/neon_lista.png" alt="www.VFiser.cz - Portfolio and Personal blog"></td>
</tr>
<tr>
<td valign="top"><div style="margin: 0px 0px 0px 50px;"><a href="http://www.vyvoj.gatuso.eu/"><img src="http://www.vyvoj.gatuso.eu/Images/#.png" alt="Logo" border="0"></a></div></td>
<td valign="top" height="18"><div style="margin: 0px 0px 0px 150px; margin-top: 5px;"><img src="http://www.vyvoj.gatuso.eu/Images/portfolio_and_personal_blog.png" alt="Portfolio and Personal blog"></div></td>
</tr>
</table>
<table style="margin-top: 50px;" cellpadding="0" cellspacing="0" width="832" border="0"><tr><td>
<div style="margin: 0px 0px 0px 25px;">
<!-- *** Menu *** -->
<img src="http://www.vyvoj.gatuso.eu/Images/menu_horni_cast.png">
<table style="margin-top: -7px;" width="189" background="http://www.vyvoj.gatuso.eu/Images/menu_stredni_cast.png"><tr><td>
sdsd<br>asas<br>asas sdsd<br>asas<br>asas
</td></tr></table>
<img src="http://www.vyvoj.gatuso.eu/Images/menu_dolni_cast.png">
</div>
</td></tr></table>
<div id="zapati">
</div>
</div>
</body>
</html>


Předem všem moc děkuji za rady :)


Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.51.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Cicero0
Newbie
30. 7. 2010   #2
-
0
-

1. radím ti nepoužívaj inline štýly (resp. používaj iba výnimočne), namiesto toho si to nejak pekne pomenuj (class, id)...Lebo potom je v tom chaos.
2. position: absolute/relative? Používaš margin, teda asi relative.
3. obsah stránky nerob pomocou table ale divy.

Tvoj problem je niekde medzi dvojkou-trojkou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.147.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
gatuso0
Stálý člen
30. 7. 2010   #3
-
0
-

To Cicero : Ďakujem, jdu to celé předělat, vyhážu ty tabulky a nahradím DIV jak jsi poradil. Myslíš že by vše mělo být ok ? :)

// Dělám to přes to position jak jsi říkal, bez tabulek, ale problém je že třeba vzdálenost 100px od horního okraje má MF úplně jinou než IE, v tom je právě ten problém, nevěděly by jste jak to vyřešit ? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.51.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Cicero0
Newbie
30. 7. 2010   #4
-
0
-

uvidíme ako to urobíš....:)...good luck...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.147.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
gatuso0
Stálý člen
30. 7. 2010   #5
-
0
-

Tak jsem to vyřešil, udělám komplet new kód, css tyly udělám 2, pro IE a ostatní.
Díky moc, tima DIVama to vypadá i líp ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.51.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Cicero0
Newbie
30. 7. 2010   #6
-
0
-

great work...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.147.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Prosím o radu — založil dave3++

Prosim RADU — založil Mikys

Prosím o radu! :) — založil brunoczech

Prosim o radu — založil takinoo

Prosím o radu — založil Pavel00

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý