Rozvržení webové stránky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozvržení webové stránky – PHP – Fórum – Programujte.comRozvržení webové stránky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin477
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 8. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
dosud jsem dělal stránky tak, že jsem celý design měl pohromadě v souboru index.php a do hlavního panelu jsem zobrazoval stránky pomocí include.

Někde jsem četl, že je lepší rozčlenit si jednotlivé částí webu (jako hlavička, menu, pata) a poté je vkládat to jednotlivých stránek. Nevím přesně jak se to dělá. Není zde na webu nějaký článek ohledně tohoto tématu? (nevím jak to hledat, pod čím).

Co používate vy? Co myslíte, že je lepší?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.151.–
Reklama
Reklama
Cicero0
Newbie
1. 8. 2010   #2
-
0
-



<?php
function Header()
{
?>
<html> <head>....</head>
<?php
}

// Už iba vypíšeš
Header();
?>


Ja používam Smarty (www.smarty.net)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.139.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
Martin477
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 8. 2010   #3
-
0
-

super, diky za tip. nevis jeste o nejakym clanku, ktery se tim zabyva?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.151.–
remmidemmi0
Super člen
2. 8. 2010   #4
-
0
-

Jednostránkový WEB index.php bude asi dost nepřehledný, pokud je to větší projekt. Include mají smysl, aby se ušetřilo opakování skriptu. Já je zatím použil jen jednou, mám udělaný soubor, dotazovací tabulku, kterou používám pro více projektů, tak ji tam vkládám. Jinak používám více stránkvá php řešení s předáváním parametrů. Stránku často dělím na frames (ačkoliv hodně lidí tvrdí že frames jsou obsolete aniž vysvětlí v čem jsou obsolete :smile1: ). No, momentálně řeším, jak přenést proměnné do dvou frames najednou ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý