Přenos proměnných z PHP stránky do dvou jiných PHP stránek současně – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přenos proměnných z PHP stránky do dvou jiných PHP stránek současně – PHP – Fórum – Programujte.comPřenos proměnných z PHP stránky do dvou jiných PHP stránek současně – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
remmidemmi0
Super člen
2. 8. 2010   #1
-
0
-

řeším tu problém. Mám stranku ta je rozdelena na horni a dolni frame.
Na pocatku je v hornim frame Uvod.php a dolni frame je prazdny.

Stranka Uvod.php obsahuje:

<?php
$a = 2;
$b = 4;
?>

<html>
<head>
function prepni ()
{
parent.F1.location='horni.php ';
parent.F2.location='dolni.php ';
}
</script>
</head>
<body>

<input value="Continue" onClick=prepni() type="submit><img src="knoflik.gif">

</body>
</html>


Jde o to, ze kdyz kliknu na knoflik, tak se zavola java skript a ten do horniho frame nacte stranu horni.php a do dolnih frame stranu dolni.php

Jenze ja potrebuju, aby se tam prenesly take obsahy promennych $a a $b.

Zkousel jsem to vyresit pomoci

session_start();

$_SESSION['a'] = $a;
$_SESSION['b'] = $b;

coz ovsem nefunguje.... :(

Nevi nekdo, jak prepsat ten Java script, aby prenesl ty promenne?


Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
Reklama
Reklama
Cicero0
Newbie
2. 8. 2010   #2
-
0
-

1) Ajax....alebo keď posielaš GET request tak len pripni k súboru Get request string (?query=value&query2=value2...), pokiaľ používaš POST, tak jedine Ajax.
2) Neviem prečo, ale aj session by ti mal ísť (podľa toho, kde ho voláš)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.138.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
remmidemmi0
Super člen
2. 8. 2010   #3
-
0
-

To Cicero : a jak mám poslat Get request string (?query=value&query2=value2...), na dva php soubory najednou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
Cicero0
Newbie
2. 8. 2010   #4
-
0
-

function prepni()
{
parent.F1.location="file.php?param=val¶m2=val2";
...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.138.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
remmidemmi0
Super člen
3. 8. 2010   #5
-
0
-

bohuzel takto to nefunguje, ackoliv se zda byti logicke, ze by to fungovat melo. Ale skutecne to takto nefunguje. Ta vec je mnohem slozitejsi. Tak, kdyz zagooglujes, tak zadne rozumne reseni nenajdes, ale dost dotazu na to na netu je.

Takze co zatim mame:

<?php
$a = 2;
$b = 4;
?>

<html>
<head>
function prepni ()
{
parent.F1.location='horni.php ';
parent.F2.location='dolni.php ';
}
</script>
</head>
<body>

<form name="checkinputs" method="post" action="horni.php" onSubmit="return checkInputs(this)">
<input value="Continue" onClick=prepni() type="submit><img src="knoflik.gif">

<input type="hidden" name="a" <?php print " value=\"".$a."\" " ?>
style="font-size:9pt; font-face:arial; size="10">

<input type="hidden" name="b" <?php print " value=\"".$b."\" " ?>
style="font-size:9pt; font-face:arial; size="10">
</form>

Ve formulari se nactou promenne $a a $b. Bohuzel nefunguje Java script jak by mel, stranka horni.php se i s promennymi otevre v dolnim okne F2, misto v hornim a stranka dolni.php se nikde neotevre.
Spis mi to prijde, ze to je dotaz pro lidi co znaji Javascripty. Ja je moc neznam :( Zkusim to u sousedu...
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
remmidemmi0
Super člen
8. 8. 2010   #6
-
0
-

Tak už jsem to vyřešil. Výsledek je k vidění na http://www.banknotes.org.uk
Kdyby se někomu tenhle e-shop líbil, tak se můžeme domluvit. Samozřejmě úpravy na přání zajistím, včetně serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
CZechBoY+4
Věrný člen
13. 8. 2010   #7
-
0
-

mno pokud chceš načíst nahoře (frame1) něco a dole(frame2) něco jiného tak jedině AJAX, pokud neumíš, doporučuju o tom něco přečíst
btw framy co to je? je rok 2010 a někdo ještě dělá v rámech?
hele ono by to šlo i klasickým JS, frame1.src= a frame2.src= zkus to vyzkoušet

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý