Viac údajov v jednej tabuľkovej bunke... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Viac údajov v jednej tabuľkovej bunke... – PHP – Fórum – Programujte.comViac údajov v jednej tabuľkovej bunke... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Liliput
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 8. 2010   #1
-
0
-

Mám v DB užívateľov a chcem urobiť ich inventár v inej tabuľke mám zadefinované itemy. V tabuľke užívateľov mám pole inventár.. no a chcel by som to tak že by v jednom poli boli zadefinované všetky itemy čo ten užívateľ má podľa ich ID

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
Liluput
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 8. 2010   #2
-
0
-

Proste potreboval by som vedieť ako urobiť inventár...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
remmidemmi0
Věrný člen
3. 8. 2010   #3
-
0
-

nejak nerozumim zadani. Zkus to lepe vysvetlit. Ale program proo inventarizaci , tj. spravu majetku, veci ... mam hotovy. Tak kdyz lepe vysvetlis, co chces, tak treba se k necemu dobereme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.81.–
Liluput
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 8. 2010   #4
-
0
-

Ne ne... proste mám urobenú stránku, v nej je prihlasovanie atd... no a potrebujem pre každého hráča vytvoriť inventár... preto som sa prišiel poradiť ako na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2010   #5
-
0
-

Nejlíp udělat další tabulku pro ty věci, kde budeš mít popis té věci a ID uživatele, kterému patří. Pak můžeš jednoduše spojit tuto tabulku se seznamem uživatelů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Liluput
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 8. 2010   #6
-
0
-

Lenže chcel som to tak aby každý užívateľ mohol mať ten predmet... Ja tabuľku na veci samozrejme mám

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
jozo00250
Návštěvník
3. 8. 2010   #7
-
0
-

To Liluput : Vytvor si v DB ešte jednu tabuľku, ktorá bude mať primárny kľúč zložený s ID hráča a ID položky v inventári.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.79.–
Liluput
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 8. 2010   #8
-
0
-

To jozo0025 : To by šlo... vyskúšam... ak by som ešte niečo nevedel napíšem... mám vlastne ešte jednu otázku... ako urobiť napr. umlčanie ale na určitú dobu ? Źe po vypršaní dajme tomu 12 minút sa záznam z DB zmaže ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2010   #9
-
0
-

To je v php poměrně složité. Asi nejschůdnější je při určitém požadavku (např. vstup na webovou stránku, zavolání nějaké funkce, atd.) smazat z db záznamy, které jsou starší než NOW() + 12 MINUTES.

Lepší řešení je cron, ale to není dostupné vždy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Liluput
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 8. 2010   #10
-
0
-

NO RCON mám povolený a môžem zadávať

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2010   #11
-
0
-

Tak zadávej :D

Třeba můžeš každou minutu (5 min, atd.) tu tabulku projít a smazat staré záznamy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Liluput
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 8. 2010   #12
-
0
-

Práve som narazil na jednu prekážku... mám tie itemy rozdelené na kategórie v jednej tabuľke a v druhej mám id hráča, id predmetu a počet. Kategórie mám: Obliekanie, použitelné a ostatné... lenže teraz ako vypísať len itemy z jednej kategórie kt. má ten užívateľ

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2010   #13
-
0
-

přidej do toho dotazu např.
where kategorie = 4

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Liluput
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 8. 2010   #14
-
0
-

To mi je jasné ale beriem to z jednej tabuľky ne z druhej :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2010   #15
-
0
-

tak akorát musíš označit správnou tabulku
select ...
from tab_user t1, tab_item t2, ...
...
where t2.kategorie = 4

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Liliput
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 8. 2010   #16
-
0
-

Ešte mám jednu menšiu otázočku ako urobiť v txt zoradenie podľa abecedy ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
4. 8. 2010   #17
-
0
-

Těžko. Leda načíst všechny položky do pole a to setřídit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 629 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý