Přechod na jiné okno tlačítkem – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přechod na jiné okno tlačítkem – Java – Fórum – Programujte.comPřechod na jiné okno tlačítkem – Java – Fórum – Programujte.com

 

roman.jaros0
Newbie
3. 8. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, mohl by jste mi někdo prosím pomoct. Mám udělané dva programy. Jeden na převod délky a druhý na převod hmotnosti. Mám udělané menu, ale nevím, jak udělat, aby se po kliknutí na tlačítko v menu zobrazilo dané okno s programem na převod. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 8. 2010   #2
-
0
-

Ty programy máš jako extra programy? Nebo jenom dialogová okna? A to menu je s nimi jak spojené? Nebo je to další program?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
roman.jaros0
Newbie
3. 8. 2010   #3
-
0
-

Mám to jako všechno samotné soubory ve složkách. No a potřebuji aby po spuštění menu > menu.java a kliknutím na tlačítko zobrazilo jako jiné okno se souborem delka.java, který je ve složce. Menu není nijak spojené a vše to jsou jen okna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 8. 2010   #4
-
0
-

Pokud to máš jako Frame, tak setVisible(true).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
roman.jaros0
Newbie
3. 8. 2010   #5
-
0
-

Hm, tak to nevím co myslíte, já tomu moc nerozumím, víc by mi pomohla nějaká ukázky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 8. 2010   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
roman.jaros0
Newbie
3. 8. 2010   #7
-
0
-

jj, tohle je kó celýho menu :

import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
public class menuPrevod {
public static void main (String arg[]) {
Okno okno = new Okno();

}
}
class Okno extends JFrame implements ActionListener {
JLabel nadpis = new JLabel("Výtejte v programu na převod jednotek");
JButton Delka = new JButton("Převod délky");
JButton Hmotnost = new JButton("Převod hmotnosti");

public Okno() {
super("Jednotky - menu");
setSize(400, 120);
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);
Container kon = getContentPane();
kon.setBackground(Color.green);
FlowLayout srf = new FlowLayout();
Delka.addActionListener(this);
Hmotnost.addActionListener(this);
kon.setLayout(srf);
kon.add(nadpis);
kon.add(Delka);
kon.add(Hmotnost);
setContentPane(kon);
}
public void actionPerformed(ActionEvent event ) {
if (event.getSource() == Delka) {
// no a tady by měla bít "odkaz" na soubor delka.java
}
}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 8. 2010   #8
-
0
-

Tak řekněme, že v Delka.java máš třídu Delka, takže v reakci na stisk tlačítka bude:



Delka delka = new Delka();

delka.setVisible(true);


nebo to můžeš mát řešené jako v té třídě Okno - budeš to mít v konstruktoru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Problém s tlačítkem — založil Radim Laurenc

QUIT tlacitkem — založil polerok

Zavření okna tlačítkem — založil roman.jaros

Rolování tlačítkem myši — založil Fonadius

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý