Problém s vypočítáním povrchu kruhu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s vypočítáním povrchu kruhu  – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s vypočítáním povrchu kruhu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

David101010
Newbie
3. 8. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám problém s jedním primitivním prográmkem. Má vypočítat povrch kruhu, ale výstup toho programu je nesmysl.

#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;
int main(void)
{
double polomer, povrch;
cout << "Tento program vypocita povrch kruhu.\n";
cout << "Zadejte polomer kruhu: ";
cin >> polomer;
povrch = 3,14159 * pow(polomer, 2);
cout << "povrch kruhu je: " << povrch << "\n";
return 0;
}

Výstup se vždy rovná 3. Nesejde na tom jaký poloměr zadám. V kódu chybu nikde nevidím. Předpokládám že problém nastane někde při kompilaci, bude něco s překladačem či v IDE (Visual C++ 2008 Express Edition). Poradíte?:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.160.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 8. 2010   #2
-
0
-

povrch = 3,14159 * pow(polomer, 2);

desetinná "čárka" se v C/C++ píše jako tečka.

takže:

povrch = 3.14159 * pow(polomer, 2); 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
David101010
Newbie
3. 8. 2010   #3
-
0
-

Na to sem zapomněl, mockrát díky:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý