Spuštění programu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spuštění programu – Java – Fórum – Programujte.comSpuštění programu – Java – Fórum – Programujte.com

 

roman.jaros0
Newbie
3. 8. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, potřeboval bych jsem spustit program, který jsem sám napsal. Mám na mysli vytvořit např. na ploše odkaz, který mi soubor spustí, něco jako ve Windows soubor s koncovkou exe. Java soubor spustím v příkazovém řádku nejdříve příkazem javac, abych jsem soubor zkompiloval a pak příkazem java ho zpustím, zkoušel jsem si vytvořit zpouštěč, ale abych jsem mohl program spustit, musí se java soubor zkompilovat a pak pomocí příkazu java spustit. A to mi nešlo udělat najednou. Jde to udělat nějak jinak ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
4. 8. 2010   #2
-
0
-

Takže chceš vědět, jak provést ty dva příkazy tak, abys je nemusel psát do příkazového řádku?
Vytvoř si soubor.bat a ty příkazy do něj napiš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
roman.jaros0
Newbie
4. 8. 2010   #3
-
0
-

j, skusil jsem to, ale někde sem asi udělal chybu. Vytvořil jsem soubor spust,bat a do něj jsem dal :
#!/bin/bash
javac /home/tomas/Programy/Ukolnicek/ukolnicek.java
java /home/tomas/Programy/Ukolnicek/ukolnicek

no a spustil jsem ho :
sh spust.bat a vytisko se mi tohle :

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: /home/tomas/Programy/Ukolnicek/ukolnicek
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: .home.tomas.Programy.Ukolnicek.ukolnicek
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:217)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:294)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
Could not find the main class: /home/tomas/Programy/Ukolnicek/ukolnicek. Program will exit.
Nevíte, kde dělám chybu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 8. 2010   #4
-
0
-

Checkni: http://www.tech-recipes.com/rx/826/java-exception-in-thread-main-javalangnoclassdeffounderror/

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.170.227.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
5. 8. 2010   #5
-
0
-

cd /home/tomas/Programy/Ukolnicek

javac ukolnicek.java
java ukolnicek

A ten .bat jsem myslel pro Windows, v Linuxu na příponě nesejde a stačí chmod +x.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
splite0
Newbie
5. 8. 2010   #6
-
0
-

nebylo by snažší přidat

public static void main(String[] args){ new Ukolnicek(); }

a zkompilovat program do .jar ? :)
http://download-llnw.oracle.com/javase/tutorial/deployment/jar/ nebo kazde normalni IDE (i BlueJ ;) ) mívá klikátko na kompilaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Spusteni programu — založil Tom9k

Spusteni programu v c — založil Anonymní uživatel

Spuštění programu — založil Kenvelo

Spuštění programu na pozadí — založil dragon124

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý