RS232 v Jave – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

RS232 v Jave – Java – Fórum – Programujte.comRS232 v Jave – Java – Fórum – Programujte.com

 

Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 8. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
snazim se v jave rozchodit komunikaci po RS232
Delam to podle tohoto navodu : http://www.kuligowski.pl/java/rs232-in-java-for-windows,1
Zatim se snazim rozbehnout jen tu cast: test your environment
Pracuji v Netbeansech(ve Win XP)

Postupuji takto:
-zalozim projekt v NetBeans
-vytvorim tridu ListAvailablePorts
-v projektu vytvorim slozku lib, do ni zkopruju soubory RXTXcomm.jar, RxtxSerial.dll, RxtxParallel.dll
-dale kliknu v projektu pravym tlacitkem mysi na libraries / Add Jar/folder a vyberu RxTxcomm.jar
-a ted si nevim rady jak rozsirit ten classpath o ty *.dll ............?

Pokud se pokusim porogram spustit dostanu:

java.lang.UnsatisfiedLinkError: no rxtxSerial in java.library.path thrown while loading gnu.io.RXTXCommDriver
Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no rxtxSerial in java.library.path
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1709)
at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:823)
at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1028)
at gnu.io.CommPortIdentifier.<clinit>(CommPortIdentifier.java:83)
at test.ListAvailablePorts.list(ListAvailablePorts.java:11)
at test.ListAvailablePorts.main(ListAvailablePorts.java:18)
Java Result: 1

Nevite nekdo co stim....?

Predem moc diky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 8. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
5. 8. 2010   #3
-
0
-

To liborb :
To je presne ono :-) , moc diky.

Jen by me este zajimalo, jestli se daj nejak ovladat jednotlive piny RS232 - napr pro spinani nake zateze apodobne.........??

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 8. 2010   #4
-
0
-

Obecně řečeno ano - některé piny lze ovládat přímo, ale jestli to lze i s touto knihovnou na tvém OS, tak to si musíš vylaborovat sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
5. 8. 2010   #5
-
0
-

To liborb :
hm, ja prave zatim nenasel jak ridit logicke urovne jednotlivych pinu :-(

jinak jsem este nasel tuto knihovnu: http://www.giovynet.com/serialport.html kdyby to nekoho take zajimalo :-)
ale ani ute sem zatiim nenasel jak ridit logicke urovne jednotlivych pinu :-(

reseni asi bude v pouziti MCU a po seriove lince posilat data z pc, a MCU podle toho bude spinat zatez :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 8. 2010   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
6. 8. 2010   #7
-
0
-

To liborb :
No to je pro me trochu moc slozity, ja jnikdy s tou JNI nedelal(pokud to dobre chapu, tak jde o nake "propojeni" s knihovnami psanych v C/C++)....ja chtel neco "jednoducheho" ciste Javovskeho.......


Itak diky:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Komunikace po RS232 — založil libira

NetBeans a RS232 — založil valky

Picaxe - RS232 — založil john-smith

RS232 řetězec — založil Peter

Přístup k RS232 v C — založil raptor181

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý