12. Lekce prosim o pomoc – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

12. Lekce prosim o pomoc – Python – Fórum – Programujte.com12. Lekce prosim o pomoc – Python – Fórum – Programujte.com

 

11. 8. 2010   #1
-
0
-

Zdravim teprve zacinam s pythonem a nejak sem se seknul nastavil sem na Button OK aby mi vypsal co obsahuje Zip ale vyhodi mi to akorat nejakou chybovou hlasku... prosim a dekuji za kazdou odpoved

tady posilam kod

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
hlavni = Tk()

def vybersoubor():
import tkFileDialog
nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
print nazev

def vypiszip():
import zipfile
zipobjekt=zipfile.ZipFile(vstup.get())
print zipobjekt.namelist()

ramecek1=Frame(hlavni)
ramecek1.pack()


vstup=Entry(ramecek1)
vstup.pack(side=LEFT)


prochazej=Button(ramecek1,text="..." ,command=vybersoubor)
prochazej.pack()

t1OK=Button(hlavni,text="OK",command=vypiszip)
t1OK.pack(fill=BOTH)

podokno=Toplevel(hlavni)
x=Label(podokno,text=vypis)
x.pack()
podokno.mainloop()
hlavni.mainloop()


a tady je chybova hlaska



Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.42.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 8. 2010   #2
-
0
-

Asi bude potřeba uzavřít řetězec do uvozovek:

x=Label(podokno,text="vypis")

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
11. 8. 2010   #3
-
0
-

vstup.get() vrátil prázdná řetezec, protože jsi do něj nic nevložil. Vyřešit to můžeš třeba takhle:

def vybersoubor(): 

import tkFileDialog
nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
vstup.delete(0, END)
vstup.insert(0, nazev)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

3. lekce - pomoc s ukolem — založil Franta

C - prosim o pomoc — založil krajco

Prosím o pomoc — založil Jamarson23

Prosim pomoc v c++ — založil miska

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý