Zdravím,
rád bych přistupoval k souboru, který je v dané složce jako spustitelný soubor jar nebo v nějaké jeho podsložce. Nedaří se mi však správný zápis relativní adresy.
Ukázka na testovaném souboru:
Process p = rt.exec("C:/Program Files/VideoLAN/VLC/vlc.exe");
Za předpokladu, že by byl uvedený soubor ve složce kde je aplikace a v další úrovni programy:
Process p = rt.exec("programy/vlc.exe");
Používal, bych to na nějaký "konfigurační" soubor třeba obyčejný txt ne přímo exe soubor jak je uvedeno zde, jen sem to na tomto příkladu zkoušel.
Zkoušel jsem variace zápisů //; ..// apod., abych vyzkoušel různé varianty, ale relativní zápis se mi nedaří.
Moc děkuji za odpověď. A doufám, že jsem nezaložil nějaké duplicitní vlákno, ale nepodařilo se mi to zatím vyřešit.
Fórum › Java
Cesta k souborům
A je výchozí bod té relativní cesty tam, kde ho čekáš? Resp. co vypíše toto:
System.out.println(new java.io.File("").getAbsolutePath());
System.out.println(getClass().getProtectionDomain().getCodeSource().getLocation().getPath());
To Zdenda:
absolutni: C:\Users\Jiri\Desktop\moje\quide\Guide
relativni: /C:/Users/Jiri/Desktop/moje/quide/Guide/build/classes/
Jestli tomu správně rozumím, tak pro relativní zápis by musel být soubor ve složce /build/classes/ zřejmě že.
To první je "akutální pracovní adresář" a z něj vycházejí relativní cesty. Ale ten může být v podstatě jakýkoliv. Viz. toto u mě:
D:\wrk\java\curdir>java curdir
D:\wrk\java\curdir
/D:/wrk/java/curdir/
D:\>java -classpath d:\wrk\java\curdir curdir
D:\
/D:/wrk/java/curdir/
Nejjednodušší je zjistit skutečné umístění tříd (tedy to druhé; ne nutně zrovna takhle), z toho vytáhnout kořenový adresář aplikace a ten používat jako base + "soubor.xyz" apod. (předpokládám editovatelný konfigurák, tedy že ho nemáš v jaru)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů
Podobná vlákna
Relativní cesty k souborům — založil Taxmi
Jak získat cesty k souborům na disku/ve složce? — založil richard.zavodny
Cesta k suboru — založil Peter
Relativní cesta — založil Radmill
Nejkratsi cesta — založil Jardan
Moderátoři diskuze