Z formuláře načtu do GET string, který následně potřebuji zapsat do souboru v UTF-8. Mám však problém; do souboru se mi občas připlete znak 0A, což je nový řádek, ale např. poznámkový blok jej zobrazí jako čtvereček (neznámý znak). Tento znak bývá na konci dat z formuláře, ale když se jej pokouším přímo v PHP vyhodit, tak tam není -> musí ho tam přidávat fwrite. Co stím?
Doufám, že jsem se vyjádřil ostatečně jasně
Fórum › PHP
Fwrite vs. UTF-8
V textovém režimu se převádí ukončovače řádků, což tento znak je (0x0A - \n), ale výsledkem snad nikdy není přidání 0x0A a výchozí režim je binární. Jinak fwrite s daty nic nedělá, takže buď v těch datech je, nebo ho tam přidáváš.
Čili, jakým způsobem se ten znak pokoušíš odstranit? A jakým způsobem ta data zapisuješ?
Znak jsme se snažil odstranit pomocí str_replace:
str_replace(chr(10), "", $retezec);
a data z formuláře zapisji takto:$soubor=fopen("default.conf", "w");
fwrite($soubor, $retezec);
Zkouším, zkoumám tápu... Toto je moje první zkušenost s PHP a nějak se sním nemůžu sžít.Zlaté C++, ale to je OT
Jediné, v čem jsem pokročil je zjištění, že je to systémově vázaný problém - na linuxu v apache vše chodí bezproblémů. Dále vím, že se jená o problém s novým řádkem, který je získán z formuláře a při zapisování se nezapíše korektně dle systému. Ale odstarnit tento znak se mi nedaří...
Heuréka, náhoda pomohla. Měl jsme štěstí, že jsme narazil na téma http://www.webdeveloper.com/forum/showthread.php?t=75022&goto=nextoldest Zde je přesně popsáno řešení mého problému (odstranění nového řádku).
To Cicero : Ano, to vím. Ale všechny moje dosavadní snahy o odstranění nového řádku nefungovaly. I dkyž jsem zkoušel napsat třeba řešení přímo pod Windows, tak mi fungovalo na Linuxu, ale pod oknama nejelo. Tady to odstranění funguje na všech systémech (Mac jsem nezkoušel)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Mb_substr a utf-8 + rtrim a utf-8 = chyba ve vyhlédavači — založil ThcSuperman
Fwrite zápis do souboru — založil ha_ppy
PHP - file_get_contents / fwrite - občas se vynuluje soubor — založil phpcko
Captcha a UTF-8 — založil liborb
Moderátoři diskuze