Senzory – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Senzory – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comSenzory – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

jurec0
Návštěvník
13. 8. 2010   #1
-
0
-

potreboval by som pls pomoc
ide oto ze by som chcel senzor na detekciu prekazky a primac ma 36khz a teraz ja neviem moc programovat a viem robit len s milisek. a ak by ste to napisali ako to ma v C vyzerat ja poznam len delay ms tak diky
a problem 2 na obrazku su 2 vysielace a ta jedna prijimacia a ako viem ci to prislo z lava alebo prava?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 8. 2010   #2
-
0
-

kdyz to budes stridat.. chvili vysilas z leve, pak pauza a pak chvili z prave.. tusim ze to musi byt asi 10 pulsu aby to vyhodnotilo jako spravny vstup

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
14. 8. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : a pls co problem 1 to programovanie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 8. 2010   #4
-
0
-

jestli mas volnej timer tak nastavit aby vyvolal preruseni kazdou 1/72000 sekundy a v obsluze preruseni zapinat/vypinat ledku kterou prave chces.. (taky mit nejakej stav abys poznal jestli mas rozsvecovat pravou nebo levou ci jestli ani jednu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
14. 8. 2010   #5
-
0
-

To KIIV : ako pwm ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
jurec0
Návštěvník
14. 8. 2010   #6
-
0
-

To KIIV : a pisal som ze mensie ako milisek. neviem naprogramovat a ani neviem ako sa proramuje pwm co by som potreboval na motory

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 8. 2010   #7
-
0
-

no i pwm se da pouzit.. kdyz nevis tak pouzij datovy list - je tam vsechno popsany - chces pwm? podivej se jak se nastavuje, jak se nastavuje aby to hazelo vystup na pin, jestli to ma moznost pouzit vice kanalu naraz... a proste nastav
je to jen o tom, vedet co chces - najit to, nastavit to

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
14. 8. 2010   #8
-
0
-

To KIIV : no a ako nastavim co ja viem PORTA=1; na tu 1/72000 sekundy lebo a nizsie ako tych milisek. neviem nastavit

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 8. 2010   #9
-
0
-

no pokud to nechces delat pomoci hw tak staci delay...
a prepnout pokazdy kdyz to je akorat

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
14. 8. 2010   #10
-
0
-

no ale ako ja poznam len delay ms a ako dam nizsiu jednotku zmenim to ms na ns ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
jurec0
Návštěvník
14. 8. 2010   #11
-
0
-

To KIIV : vychadza to 13889 nanosek. ako to napisem cez delay lebo ja poznam len ms

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 8. 2010   #12
-
0
-

no bych to zaokrouhlil na 14 mikrosekund

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
15. 8. 2010   #13
-
0
-

ale ako napisem v C tie mikrosek TU JEDNOTKU

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 8. 2010   #14
-
0
-

vetsinou je zvykem davat ji jako u (vzdalene podobne pismenu mikro + to neni zadna obvykla jednotka/predpona)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
15. 8. 2010   #15
-
+1
-
Zajímavé

a ako to napisem do programu ked chcem mikro? lebo na mili pisem delay_ms(cislo) a ako to napisem ked chcem mikro?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 8. 2010   #16
-
0
-

hmm jak by to mohlo byt... delay_ms znamena delay_miliseconds ... pak vime ze se u oznacuje mikro.. damn.. nejak nedokazu zjistit jak se bude jmenovat ta funkce na usekundy ....


z hlavickoveho souboru utils/delay.h _delay_us(double __us)
akorat ten double dokaze pekne zamichat pameti.. tj bude stacit i utils/delay_basic.h:
_delay_loop_1(uint8_t __count)
_delay_loop_2(uint16_t __count) (v poctech strojovych cyklu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
15. 8. 2010   #17
-
0
-

takze ako bude vyzerat ten na tych 14mikrosek ? pls

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
jurec0
Návštěvník
24. 8. 2010   #18
-
0
-

?????

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 8. 2010   #19
-
0
-

premejslim jestli je to uz vtip nebo opravdu nedokazes dat dohromady: "14" a "__delay_us( <sem doplnit pocet mikrosekund> )"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
25. 8. 2010   #20
-
0
-

moze byt ?
#define F_CPU 16000000UL
#include <util/delay.h>
#include <avr/io.h>

int main(void)
{
char i;
DDRA=1;
while(1)
{
PORTA=0;
for(i=0;i<14;i++) _delay_ms(1);
PORTA=1;
for(i=0;i<14;i++) _delay_ms(1);
}
}
a neni to vtip :) lebo si pisal o strojovych kodoch a o pameti tak som nevedel
dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 8. 2010   #21
-
0
-

To jurec : proste je tam float - a float jako takovej dokaze sezrat pulku pameti a to ho pouzijes jen na jedinej parametr..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Senzory v pc - c# — založil Šmíd

Senzory a sonary — založil honza125

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý