Čtení DOC v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Čtení DOC v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comČtení DOC v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
15. 8. 2010   #1
-
0
-

Vím, že DOC a další jsou v podstatě Zipy, já potřebuji nějaký návod, nebo komponent, který mi pomůže naučit program číst DOCy a také je upravovat. Dělám totiž na vlastním formátu do programu na tento způsob.

Máte nějaké návody, nebo exempláře?

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.180.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 8. 2010   #2
-
0
-

Klasický DOC není zip, ale binární soubor. Pokud myslíš OpenDocument, OOXML a tyhle vymoženosti moderní doby :), tak to jsou zipy, které když rozbalíš, tak zjistíš, že základem je XML. No a když jejich názvy zadáš do googlu, tak rozhodně něco najdeš. Stejně je DocBook lepší ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
KIIV+42
God of flame
16. 8. 2010   #3
-
0
-

jak rikal jeden profesor: doc je vlastne memory dump casti pameti wordu... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
16. 8. 2010   #4
-
0
-

a nebyl by přímý odkaz na návod/exemplář v c++? Google mi najde jen fóra, který odkazují na stránky OpenOffice... :smile9:

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.180.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 8. 2010   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
tuq
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 8. 2010   #6
-
0
-

Nenapsal bys pro mě zdroják? (prosííím :smile7: ) já se v XML nevyznám

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.180.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 8. 2010   #7
-
0
-

Pro XML nemusíš skoro nic psát. Jenom si vybereš parser, který použiješ, aby si načetl stromovou strukturu XML dokumentu a pak už "jenom" zpracováváš. Na webu jsou toho mraky, stačí si jen vybrat, co ti bude vyhovovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
KIIV+42
God of flame
17. 8. 2010   #8
-
0
-

To liborb : spatne si to precetl - on mel na mysli: "Udelej to za me!" :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 8. 2010   #9
-
0
-

Nevím, jak uživateli tuq, ale mě to stačí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.180.–
tuq
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 8. 2010   #10
-
0
-

liborb napsal:
Pro XML nemusíš skoro nic psát. Jenom si vybereš parser, který použiješ, aby si načetl stromovou strukturu XML dokumentu a pak už "jenom" zpracováváš. Na webu jsou toho mraky, stačí si jen vybrat, co ti bude vyhovovat.

liborb napsal:
Pro XML nemusíš skoro nic psát. Jenom si vybereš parser, který použiješ, aby si načetl stromovou strukturu XML dokumentu a pak už "jenom" zpracováváš. Na webu jsou toho mraky, stačí si jen vybrat, co ti bude vyhovovat.



Asi jsu jedinej, kterej s XML nikdy nedělal? :) Potřebuji, aby se v RichTextboxu zobrazil obsah upraveného XML souboru a to včetně obrázků. No prostě aby ten "panel" ve kterým to bude, se ukládal po stisknutí tlačítka do xml (a obrázky zvlášť hned vedle) a aby tam bylo i tlačítko pro otevření toho souboru... a samozdřejmě vložení obrázku do toho "panelu"... Ale musí to podporovat změnu písma určité části, jako třeba OpenOffice... RTF se mi nehodí a jsem ochoten po dokončení projektu zaplatit :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.180.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 8. 2010   #11
-
0
-

Určitě nejsi jediný, kdo nedělal s XML, ale asi jsi jediný, kdo se pustil do takového projektu bez předchozí zkušenosti.
XML je značkovací jazyk, kterým strukturuješ nějaká data nebo dokument nebo obrázek nebo .... RTF dělá něco podobného, ale pomocí znakových sekvencí.
To je taky to asi nejjednodušší řešení tvého problému, který je jinak poměrně obsáhlý - ohnout např. RichEdit tak, že ukládání resp. načítání provedeš do/z XML. A ještě lepší bude, když se poohlédneš po nějaké komponentě (pokud to může být pod nějakou knihovnou) např. MFC nebo zabrousit k sousedům do Javy nebo .NET. Jinak je to opravdu dost náročné, dělat celou vykreslovací plochu editoru ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Podobná vlákna

Jak dostat text z DOC? — založil Matěj Andrle

Konvertor DOC do PDF a pod. — založil Anonym

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý