Proměné – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Proměné – Java – Fórum – Programujte.comProměné – Java – Fórum – Programujte.com

 

roman.jaros0
Newbie
16. 8. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, zajímalo by mne jestli se dá nějak ze dvou souborů pracovat se stejnými proměnnými. Mám na mysli, když je v jednom souboru např. proměnná String jmeno, heslo, ... Tak jestli se dá v druhém souboru pracovat se stejnou proměnou. Aby měla stejná data, která se do ní napíšou. Oba soubory jsou ve stejném balíčku. Děkuji za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 8. 2010   #2
-
0
-

Co využít statické proměnné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
roman.jaros0
Newbie
16. 8. 2010   #3
-
0
-

JJ, tak to zabralo. Už mám malé okno do kterého se zadávají udaje. Ale nevím jakou funkci mám zadat pod tlačítko, aby se malé okno zavřelo a použili se zadané informace. :(. Úkolem bylo zadat přístupové udaje do malého okna, a po kliknutí na tlačítko by se zobrazila ve velkém okně databáze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 8. 2010   #4
-
0
-

Myslíš něco jako okno.dispose(); ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
roman.jaros0
Newbie
16. 8. 2010   #5
-
0
-

JJ, přesně to jsem měl na mysli, mám problém, nic se mi nezobrazí, asi jsem někde udělal chybu.

Tady je kód velkeho okna :



if (event.getSource() == pripojSe) {

try {

OknoGrafika prihlaseniData = new OknoGrafika();
prihlaseniData.actionPerformed(event);
String databaze = prihlaseniData.databaze;
String url = "jdbc:mysql://localhost/"+databaze+"?characterEncoding=UTF-8";
String heslo = prihlaseniData.hesloUz;
String IDUzivatele = prihlaseniData.uzJm;
Connection dB = null;

try {
Class.forName ("com.mysql.jdbc.Driver");
dB = DriverManager.getConnection(url, IDUzivatele, heslo);
} catch (ClassNotFoundException v) {
System.out.println("Chyba driveru. "+ v.getMessage());
System.exit(1);
}

String sql = "SELECT * FROM spoluzaci order by Prijmeni";
Statement pozadavek = dB.createStatement();
ResultSet vysledky = pozadavek.executeQuery(sql);
String jmeno, prijmeni, tiskRadku;
int radek = 0;
boolean zaznamy = vysledky.next();
if (!zaznamy) {
System.out.println("Nebyla vrácena žádná data.\nZkontrolujte dotaz");
return;
} else {
StringBuffer bufTable = new StringBuffer();
do {
jmeno = vysledky.getString("Jmeno");
prijmeni = vysledky.getString("Prijmeni");
tiskRadku = " "+jmeno+"\t"+prijmeni+" ";
bufTable.append(tiskRadku+'\n');
table.setText(bufTable.toString());
radek++;
} while (vysledky.next());
rows.setText(radek+"");
}

}catch(SQLException e) {}
}


a tady je kod maleho okna :


if (event.getSource() == pokrac) {

uzJm = this.uzivatel.getText();
hesloUz = this.heslo.getText();
databaze = this.dB.getText();
data.dispose();
}

, jsou to jen jejich části s tlačítky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 8. 2010   #6
-
0
-

A co to dělá/nedělá? Lze zadat username/pass? Předa jí se? Připojí se to? Vykoná to SQL dotaz? Vrátí to nějaké výsledky? Mělo by to nějaké vrátit?

A malá připomínka ... na výpis zdrojáku jsou tu tagy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
roman.jaros0
Newbie
16. 8. 2010   #7
-
0
-

Nevykoná se nic. Neproběhne, a ani nevím jak zjistit, zdali se předli informace. Zobrazí se velké okno a kliknu na připojit se, no a zobrazí se mi malé okno. Tak tam zadám informace a kliknu na tlačítko a okno se zavře, ale nic se jiného nestane. Ale zkusil jsem aby zadané informace zapsal do souboru a to funguje správně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 8. 2010   #8
-
0
-

No vidíš ... tomu se říká ladění. Pokud nemůžeš použít krokování, tak můžeš použít MessageBoxy nebo nějaké OutputDebugStringy .... prostě cokoliv, čím zjistíš, do jaké části programu ses dostal a proč. Prošpikuj to breakpointy nebo výpisy a třeba na to za chvilku přijdeš sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Include do proměné — založil homelin

Proměné v objektu — založil Kall_Ell

IF - podmínka v proměné — založil rycmond

MFC globální proměné — založil Pawl

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý