Prosim o prakticke vysvetleni rekurze – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosim o prakticke vysvetleni rekurze – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsim o prakticke vysvetleni rekurze – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ezop
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 11. 2006   #1
-
0
-

Zdravim,
ucim se C++ z knihy Naucte se C++ za 21 dni a v knize se prave probirala rekurze.
Pochopil sem ze rekurzi se oznacuje, kdyz funkce fola sama sebe nebo je volana z jine funkce ktera je pak spetne volana nebo tak nejak.
Taky sem pochopil ze pri kazdem volani rekurzivni funkce vznika jeji kopie (nebo kopie puvodni? ted nevim).
Co nevim jak takovou funkci vytvorit a jak ji pouzivat. V knize mi neco unika. Autor sice pise ze rekurze neni az tak dulezita a ze pokud mi neco nebude jasne mam to ignorovat. Me to ale neda a chtel bych rekurzi umet pouzivat.
Prosim vas u ujasneni nekterych pojmu okolo rekurze ktere sem mozna spatne pochopil a take o praktickou ukazku rekurze s vysvetlenim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Adam Streck0
Stálý člen
9. 11. 2006   #2
-
0
-

Pak se divte že na tu knihu nadáváme...rekurze není důležitá... OMG
nejpraktičtější vysvětlení rekurze které znám je:

rekurze: viz. rekurze


Používáš ji jednoduše tak že funkce zavolá samu sebe čili
funkce(){

funkce();
}

V kódech byl kód programu na výpočet permutací, tam rekurze byla použitá pro výpočet faktoriálu čísla, jestli jsi se na něj díval, měl jsi to tam.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
9. 11. 2006   #3
-
0
-

To Asan:

neni na tom nic tezkyho, proste fce vola sama sebe dokud ji neco neukonci (treba if).

Příklad :



#include <iostream>
using namespace std;

void naseFunkce(int pocetOpakovani)
{
cout << "Cislo " << pocetOpakovani << endl;
if(pocetOpakovani > 0) naseFunkce(--pocetOpakovani);
}

void main()
{
naseFunkce(20);
return 0;
}


Snad to je dobre...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Doucek0
Stálý člen
9. 11. 2006   #4
-
0
-

Rekurzivní algoritmus je algoritmu který v jistém kroku volá sama sebe. Taky je dobré když je tam jasně daná podmínka ukončení. Doporučuju knihu: Algoritmy datové struktury a programovací techniky od Piotra Wrblewskiho.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Adam Streck0
Stálý člen
9. 11. 2006   #5
-
0
-

eMan píše:#
# To Asan:#
##
#neni na tom nic tezkyho


Netvrdil jsem, že to těžké je? Pokud něco, tak tvrdím, že je blbost tvrdit, že rekurze není důležitá.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
9. 11. 2006   #6
-
0
-

To Asan:

no v podstat? nen? "d?le?it?". Jasn? ?e v?echno je d?le?it?, ale ur?it? jsou v C++ o hodn? d?le?itej?? v?ci ne? rekurze. Programuju u? p?r let a ob?as sem rekurzi pou?il, ale d? se to v pohod? obej?t prost?m cyklem(co? ur?it? zp?ehledn? kod).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
9. 11. 2006   #7
-
0
-

eMan píše:#
# To Asan:#
##
#no v podstat? nen? "d?le?it?". Jasn? ?e v?echno je d?le?it?, ale ur?it? jsou v C++ o hodn? d?le?itej?? v?ci ne? rekurze. Programuju u? p?r let a ob?as sem rekurzi pou?il, ale d? se to v pohod? obej?t prost?m cyklem(co? ur?it? zp?ehledn? kod).


Rekurze pat?? k z?kladn?m znalostem program?tor, nejen v C++. Pokud mi kn??ka, kter? m? m? nau?it, jak b?t dobr? program?tor ?ekne, ?e rekurze nen? d?le?it?, tak si o n? mysl?m svoje.
Z knihy Algoritmy, str. 27:

T?matem t?to kapitoly je jeden z nejd?le?it?j??ch mechanism? aplikovan?ch v informatice - rekurze. I kdy? jej? pou??v?n? nen? povinn?, jej? klady jsou jasn? pro ka?d?ho, kdo se alespo? jednou pokusil o tento styl programov?n?.

S t?m souhlas?m.
EDIT: Zase, nalejme si ?ist?ho v?na, Steve McConnell tvrd?, ?e kdyby jeho program?tor pou?il k v?po?tu faktori?lu rekurzi (jako jsem to ud?lal j?), hledal by si nov?ho. Z toho plyne, ?e a? um? b?t rekurze u?ite?n?, nen? v?dy vhodn? j? pou??vat. V t?to knize (Dokonal? k?d) je moc p?kn? rekurzivn? algoritmus pro hled?n? cesty bludi?t?m.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý