Problém s překladem a spouštěním z příkazové řádky – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s překladem a spouštěním z příkazové řádky – Java – Fórum – Programujte.comProblém s překladem a spouštěním z příkazové řádky – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
16. 8. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
mám na svém PC(win XP) problém s překladem a spouštěním programů z příkazové řádky, mám nainstalované JDK i JRE a NetBeans IDE.
Jde oto, že v NetBeansech vše normálně spustím, ale z příkazové řádky to nejde. Chyba asi bude někde v promenném prostředí XP, zkoušel jsem to nastavit podle tohoto :
http://www.kiv.zcu.cz/~netrvalo/vyuka/ppa1-06/cviceni/materialy/instalace-javy/instalace_javy.html

, ale pořád nic :-( ...ani když ve složce s build poklikám na .class tak se nic nesputí :-(.....
Nevíte někdo čiím by to mohlo být?

Pridavam nekolik screenu z prikazové řádky......
http://yfrog.com/f/7e89859482p/ prikaz java
http://yfrog.com/b912963284p pokus o spuštění
http://img192.imageshack.us/img192/8913/13329365.png
http://img707.imageshack.us/img707/5083/90001787.png
http://img828.imageshack.us/img828/7544/75204441.png

Předem moc díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
Reklama
Reklama
roman.jaros0
Newbie
16. 8. 2010   #2
-
0
-

Takový problém jsem měl taky a řešil jsem ho přechodem na ubuntu :) . Ale za tu dobu, co pracuji s javou, tak bych jsem řekl, že pracovat s Eclipse, (něco jako NetBeans) je lepší než přes příkazovou řádku, je to pohodlnější a rychlejší. Takže když NetBeans funguje, používal bych jsem ho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
16. 8. 2010   #3
-
0
-

hm, já NetBeansy používám, jen jde oto, že mě štve že to nejde........a také oto, že pro každé spuštění .class souboru musím "startovat" NetBeans což je trochu nepraktický.........radši bych jen poklikal myší a nazdar .......... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
roman.jaros0
Newbie
16. 8. 2010   #4
-
0
-

Já jsem došel k tomu, že jsem špatně nainstaloval balík JDK, ale chybu jsem neviřešil. Ale zdali je to tvuj případ ? to nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.76.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
16. 8. 2010   #5
-
0
-

Spouštíš to špatně, podívej se, jak probíhá spuštění z toho IDE.
V PATH máš mezi středníkem a cestou mezeru, ta tam nemá co dělat.
Asociaci pro spouštění .class poklikáním si asi budeš muset udělat sám (ale je to nesmysl, používej jar).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
16. 8. 2010   #6
-
0
-

Pro zdendu:
ikdyž odstraním tu mezeru, tak to pořád nefunguje :-( ........jak se mám podívat jak probíhá spouštění z IDE?
generování JAR jsem eště nedělal, tak se na to zkusim mrknout :-) .........nevíš o nějakém hezkém návodu jak na to??

Předem díky za rady :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
17. 8. 2010   #7
-
0
-

Nevím, netbeans neznám, ale předpokládám, že to půjde vyčíst někde v nastavení. (Případně můžeš exáč javy dočasně nahradit programem, který zobrazí/uloží aktuální adresář a všechny parametry a podívat se na to).
S tou cestou teda nevím, máš ji správně, projevuje se ta změna? Můžeš si s tím v cmd hrát pomocí set PATH (pro zobrazení) a set ATH=cesta;cesta (pro nastavení).
Předpokládám, že NB umí udělat spustitelný jar, jinak se můžeš podívat třeba tady http://download.oracle.com/javase/tutorial/deployment/jar/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
ahl
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
17. 8. 2010   #8
-
0
-

Problém je ten, že ta třída je v balíku test. Její plné jméno tedy není Test, ale test.Test. Pustíš to tak, že vlezeš do složky classes a dáš příkaz <code>java test.Test</code>. Jar vytvoříš tak, že v netbeans klepneš pravým na projekt a dáš build. Výsledný jar je potom ve složce dist v projektu. Potom otevřeš ten jar soubor nějakým zipem a do souboru manifest.mf musíš připsat na samostatný řádek: <code>Main-Class: test.Test</code>. jar soubor se spouští java -jar test.jar (pokud je to gui aplikace tak javaw -jar test.jar).

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.211.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
18. 8. 2010   #9
-
0
-

pro ahl:
Tak jsem to udělal, jak si poradil:
-pomocí NetBeans jsem vygeneroval Pokus.jar (do slozky dist)
-tento Pokus.jar jsem pomoci WinRaru rozbalil na plochu, pak jsem ve složce META-INF otevrel soubor MANIFEST.MF a na posledni radek dopsal: Main-Class: test.Test , zmeny jsem ulozil a pote obe slozky META-INF a test zabalil do Pokus.jar

-pri pokusu o spusteni jaru z prikazove radky vyskoci chyba: Invalid or corrupt jarfile Pokus.jar
-pri pokusu o spusteni poklikanim mysi na Pokus.jar se nic nedeje........

screeny:
http://img704.imageshack.us/img704/4156/37096904.png
http://img28.imageshack.us/img28/7092/18690816.png
http://img34.imageshack.us/img34/9319/99095391.png

Predem moc diky za rady


Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
ahl
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
18. 8. 2010   #10
-
0
-

Lepší je ten jar nevybalovat, ale rovnou otevřít z toho winraru a opravit. Ten jar soubor má nejspíš nějaké ochrany a když to zabalíš pomoci winraru, tak nesedí kontrolní součty. Kdyby to stejně nešlo, zkus použít jiný program např otevřít to v totalcommanderu nebo cokoliv jinýho co umí pracovat se zipem. Jinak klidně to můžeš spouštět s těch class souborů, ten jar se hodí, pokud chceš někomu poslat svůj program. Nebo můžeš zkusit podle tohodle článku nastavit ant script aby to dělal automaticky: http://java.sun.com/developer/technicalArticles/java_warehouse/single_jar/ Mělo by stačit tohle vložit do build.xml a nahradit temp_final.jar názvem tvého jaru, ale nevím jestli už ses někdy s antem setkal, k aby to nebylo zbytečně moc.



<jar destfile="${store.dir}/temp_final.jar" filesetmanifest="skip">
<zipgroupfileset dir="dist" includes="*.jar"/>
<zipgroupfileset dir="dist/lib" includes="*.jar"/>

<manifest>
<attribute name="Main-Class" value="${main.class}"/>
</manifest>
</jar>

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.211.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
19. 8. 2010   #11
-
0
-

Main-Class by měla jít definovat ve vlastnostech projektu v NB a při buildu se vloží do manifestu automaticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
19. 8. 2010   #12
-
0
-

pro ahl:
tak jsem procetl ten clanek a vyzkousel ten hezkej priklad :-)

Postupoval jsem tak, ze sem otevrel ten ukazkovej projekt, do jeho build.xml jsem zkopiroval tu cast kodu jak pisou na tech strankach, nic jineho jsem potom uz nemenil... pak jsem kliknul pravym na projekt, dal build a ve slozce projketu se mi vytvorila slozka dist, ve ktere je: README textovy soubor, slozka lib se tremi .jar soubory(appframework, swinglayout, swingworker)a jeste vysledny MarsRoverViewer.jar, ktery jde normalne po poklikani mysi spustit :-)
Jen by me zajimalo, proc mi to nezabalilo vse do jednoho vysledneho .jar tak jako vtom clanku? :-(


jeste by me zajimalo, jestli se da v tech novejsich NetBeansech 6.9.1 nejak nastavit, abych vtom projektovym oknu videl i ten manifes a build.xml.......? nebo to ty novejsi uz neumi?:-(
Ja tam ma jen slozky SourcePackages a Libariries :-(

Diky za rady:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.151.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 90 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý