Small Basic - spuštění programu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Small Basic - spuštění programu – .NET – Fórum – Programujte.comSmall Basic - spuštění programu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Suchos
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
18. 8. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
učím se programovat ve Small Basicu a chci si udělat takovy malý prográmek. Jenže potřebuju nějak udělat, aby ten můj program spustil nějaký jiný program, který mám v pc.

Např. že v grafickym okne kliknu na nejaky misto a spusti se mi třeba ICQ...nevíte jak by to šlo udělat? díky za radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.0.–
SeraphCZ0
Stálý člen
18. 8. 2010   #2
-
0
-

Já se obávám že v small basicu tohle nenapíšeš. Zkoušel jsem hledat nějaký příkaz na spuštení ale bohužel. K tomuto úkolu budeš asi muset použít některý z "dospělejších" jazyků (VB.NET,C#,Java)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
deedx
~ Korektor
+2
Stálý člen
18. 8. 2010   #3
-
0
-

Jde to, ale je nutné vytvořit vlastní knihovnu se statickým objektem, který to zajistí.

Jak na to:
- nový projekt Visual Studia -> Class Library,
- do References přidat odkaz na SmallBasicLibrary.dll, což je soubor, který se nachází ve složce se Small Basicem,
- napsat jednoduchý kód:

using Microsoft.SmallBasic.Library;


namespace ExecLib {
[SmallBasicType]
public static class ExecLib {
public static void Run(Primitive path) {
System.Diagnostics.Process.Start(path.ToString());
}
}
}

- uložit, zkompilovat,
- ve složce Small Basicu vytvořit adresář Lib,
- zkopírovat do něj vytvořenou knihovnu (např. ExecLib.dll),
- ve Small Basicu zavolat např.:
ExecLib.Run("notepad.exe")

- hotovo.

Ber to jenom jako návod, jak se knihovny tvoří... Tohle sice funguje, ale je to splácané během deseti minut, takže chybí jakékoliv kontroly a odchycení chyb.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Zdejší chybolovec.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Small Basic — založil Daniel

Spuštění programu — založil Kenvelo

Spuštění programu — založil roman.jaros

Spusteni programu v c — založil Anonymní uživatel

Spusteni programu — založil Tom9k

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý