Mám v plánu vytovořit telemetrii pro RC auto. Měření údajů jsme už cca před rokem sestavil, ale tehdy jsme data uládal do flash paměti. Nyní bych chtěl údaje přenášet v reálném čase např. do notebooku nebo PDA.
Moje představa je vytvořit WiFi ad-hoc síť a po ní data přenášet. Už chvíli googlím, ale nenašel jsem nějaké dobré řešení připojení WiFi k mikrokontroléru. Moje původní záměry se ukázaly jako velice těžko realizovatelné.
Nemáte někdo zkušenosti, popř. tip kde sehnat infromace ke komunikaci mikrokontrolér-PC pomocí Wi-Fi? Popř. jiné schůdné řešení (BT se mi moc nezamlouvá)?
EDIT: Moje současné měření se opírá na mikrokontrolérech PIC16F84 a PICAXE tuším, že 20M - rád bych i komunikaci postavil na těchto mikrokontolérech
Fórum › Mikrokontroléry
Mikrokontrolér a WiFi
Díky za bleskuryclou odpověď. Neměl jsem tucha, že se dělají i takto vybavené WiFi moduly - jejich použití vypadá hodně snadně, divím se, že se mi je hned napoprvé nepodařilo vygooglit. Škoda jen pro mě momentálně trochu vyšší ceny. Ale i to se nějak vyřeší. Díky za odpověď
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů
Podobná vlákna
Přepsání programu C pro Mikrokontrolér AVR — založil radoslavsky
Aké deravé kódy mám v PHP - backend pre mikrokontrolér — založil Martin
Wifi ? — založil Luk4Senko
Moderátoři diskuze