Tvorba Print interpretu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tvorba Print interpretu – C / C++ – Fórum – Programujte.comTvorba Print interpretu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
SpotRudloff0
Newbie
26. 8. 2010   #1
-
0
-

Všechny Vás zdravím!
Potřeboval bych poradit ohledně interpretace funkce Print (write, echo, say, ...) z mnou vymyšlené syntaxe do C.
Napadlo mne to udělat přes regulární výrazy (jde to, ale je to neefektivní a určitě i hloupé) a tak mě zajímá jak lze takový problém vyřešit. PHP to také řeší a mě by zajímalo jak na to.

Předem děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.26.–
Reklama
Reklama
DooFy930
Stálý člen
26. 8. 2010   #2
-
0
-

Jestli vám jde o funkci s proměnným počtem parametrů, tak to se řeší nejlíp postupným načítáním ze zásobníku. Knihovna stdarg.h má předdefinované makra va_list, va_start, va_arg a va_end pro práci s ním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
SpotRudloff0
Newbie
26. 8. 2010   #3
-
0
-

Ne, takhle to nemyslím. Vysvětlím to lépe.

Mám v PHP funkci (echo "") která se interpretuje do C. A já bych si chtěl také udělat jednoduchý interpret, který by měl vlastní syntaxi, např. místo printf("") aby bylo printf "". Doufám, že je to již srozumitelnější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.26.–
Quiark0
Věrný člen
27. 8. 2010   #4
-
0
-

Takže si chceš vytvořit vlastní jazyk a teď potřebuješ nějaký parser (něco, co přečte zdroják, neboli z textového souboru udělá nějaký strom, se kterým se pak dá dál pracovat)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
SpotRudloff0
Newbie
27. 8. 2010   #5
-
0
-

Jo, přesně to, ale stačí mě navést jak udělat ten Print. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.44.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
28. 8. 2010   #6
-
0
-

No jak, prostě ten zdroják zpracuješ a vyhodnotíš. Pokusil ses třeba podívat na zdrojáky toho PHP ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 8. 2010   #7
-
0
-

print "zadej sve krestni jmeno:"
read jmeno
print "zadej sve prijmeni:"
read prijmeni
print "tve cele jmeno je: " jmeno " " prijmeni "."

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 8. 2010   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
SpotRudloff0
Newbie
28. 8. 2010   #9
-
0
-

To zdenda : Pokusil. ;)
To Anonymní uživatel : Tak díky, je to teda vyřešeno, opravdu ti moc děkuju! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.44.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 8. 2010   #10
-
0
-

Pak jsi tedy ty soubory s příponou .l a .y viděl...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
28. 8. 2010   #11
-
0
-

^^

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Quiark0
Věrný člen
28. 8. 2010   #12
-
0
-

Koukat na zdrojáky PHP nemá cenu. Parsování programovacích jazyků se říká syntaktická analýza (nebo prostě parsing) a existujou pro to nástroje (pro C právě lex a yacc nebo bison).

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
28. 8. 2010   #13
-
0
-

Zdrojáky PHP se snadno čtou a k dalšímu se z nich dopracuješ. Takže pokud jsi zaseknutý na bodě "jako PHP", tak to cenu má.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

Podobná vlákna

Css print — založil Onsi

Echo alebo print — založil Anonymní uživatel

Print s časovým zpožděním — založil bohetik

Premenna v print word[y:n] — založil Boris

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý