PICAXE-08M a externí EEPROM – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PICAXE-08M a externí EEPROM – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comPICAXE-08M a externí EEPROM – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 8. 2010   #1
-
0
-

Assembler mi nikdy moc nešel, proto jsem se rozhodl pro různé pokusy apod. zkusit PICAXE. Jejich programování je opravdu snadné, ale narazil jsem. Doma mám PICAXE-08M a chtěl jsme vyzkoušet A/D převodníky - měření teploty a její záznam do EEPROM. Interní EEPROM je hodně malá - pro tento účel skoro nepoužitelná. Jak jsem ale zjistil, tak externí EEPROM se připojuje pomocí sběrnice I2C, pro kterou 08M nemá HW podporu. Je možné ji nějak SW emulovat? S googlem jsem moc nepochodil - jakékoliv spojení PICAXE a I2C, popřípadně bit-banged I2C, mi vždy najde pouze tabulky s přehledem všech PICAXE.
Ještě doplním, že pro první pokusy jsme doma vyhrabal EEPROM 24LC16B

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 8. 2010   #2
-
0
-

samozrejme ze jde emulovat.. kouknes na popis protokolu a naprogramujes podle toho

pokud vim, tak se tomu prave rika bit-banged iic

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
29. 8. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : Já bych řekl, že to možné nebude - I2C není nějak složité, ale do 40 příkazů se i ta nejzjednodušenější implementace nevleze. Nebo se pletu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.77.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV+42
God of flame
29. 8. 2010   #4
-
0
-

To yaqwsx : no podle toho jak to napise.. mohlo by se to dat zvladnout.. krom toho kde si vzal zrovna 40 prikazu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DooFy930
Stálý člen
29. 8. 2010   #5
-
0
-

To KIIV : Zřejmě myslel pamět mikrokontroleru, která je ale ovšem u 08M cca 80 řádků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
yaqwsx+9
Posthunter
29. 8. 2010   #6
-
0
-

To KIIV : To DooFy93 : Aj, ještě mi není 20 a už mi paměť neslouží? Omlouvám se, tak tedy do 80 řádků - to už by se dalo zvládnout.

EDIT: Už vím kde nastala chyba - spletl jsem si 08 a 08M

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.77.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Naprogramovani EEPROM — založil Rucker Jan

Picaxe - RS232 — založil john-smith

Programování PICAXE — založil Kowalsky95

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý