STL knihovna – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

STL knihovna – C / C++ – Fórum – Programujte.comSTL knihovna – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JanP
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
31. 8. 2010   #1
-
0
-

Ahoj snazim se vymyslet prekladac z cj do an, s tim ze bych mel pouzit knihovnu stl. nevim jestli vector ci list
mam nejaky dokument a z prikazove radky bych mel zadat slovo, ktere se ma prelozit do ang. muze tam byt i vice vyskytu stejneho slova.
nemeli byste nejaky napad? dik J

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.224.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
31. 8. 2010   #2
-
0
-

Pro obsáhlou databázi je podle mě blbost načítat celou databázi z disku do RAM. Je nutné ještě hledat v souborech a poté jen malou část načíst do RAM. POkud ale chceš málo obsáhlý slovník, tak zkus asociativní kontejnery - např. map. Ty jsou pro tyto účely jako stvořené.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.101.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
JanP
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
31. 8. 2010   #3
-
0
-

to znamena ze kdyz budu mit parametr klice slovo ktery chci prelozit budu pouzitvat metodu find?

muzes mi hodit nejaky priklad? dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.224.–
yaqwsx+9
Posthunter
31. 8. 2010   #4
-
0
-

Naplníš kontejner daty ve formátu klíč - zadané sovo, hodnota - hledané slovo; např. ČJ-Aj slovník klíč - auto, hodnota car;

map<string, string> slovnik;

slovnik["auto"]="car";
slovnik["medvěd"]="bear"
//atd...
string vstup;
cout << "Zadejte slovo, které chcete najít: ";
cin >> vstup;
cout << "Překlad slova " << vstup << "je " << slovnik[vstup];


Toto je ale velice jednoduchý slovník, který nepočítá se synonymy, nemá ošetřené chybějící slovo ve slovníku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.101.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 97 hostů

Podobná vlákna

Vector v STL — založil yaqwsx

STL kontejnery — založil vdolek

STL map, ci existuje prvok... — založil Tom@sQo

Jak funguje STL Multimap — založil xJakubS

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý