Ahoj pomoci jake metody je možné komunikovat mezi 2 a vice pc přes internet (posilani zprav atd...) ? Je na to možné použít net remoring který jsem zkoušel jenom přes lan nebo existuje nějaka jina lepší metoda. Díky za odpovědi
Fórum › .NET
Komunikace mezi pc
Spíš než pomocí jaké metody bych si nejdříve vybral mezi potvrzovaným TCP a nepotvrzovaným UDP. Pokud je to "životně důležitá komunikace", tak první typ. A pokud je možné sem tam o nějaký paket přijít, tak UDP. Vždy záleží na povaze dat, jejich objemu atd. Pak můžeš řešit další.
se jednou vratim k tomu posialni a přijimani dat přes internet protože stale mi to neni jasne, zkoušel jsem data posílat přes TCPclient a přijimat pomoci TCPListener jenže to všecko bylo na jednom pc nebo počítače připojene přes lan... ted by mě zajimalo jak když mam 2 pc připojené k internetu a u každeho znam ip adresy jak je spojit to mi neni jasne...pokud byste mi mohli napsat kratky příklad díky
Když máš komunikaci v rámci jednoho počítače, tak taky používáš IP adresu. Buď přímo (127.0.0.1) nebo pojmenovanou (localhost). Stačí tedy místo lokální IP adresy zadat IP adresu vzdáleného počítače. Jestli trváš na příkladu,t ak dej vědět a něco dáme dohromady ;)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Komunikace mezi okny c# — založil pejtrik
Qt - komunikace mezi třídami — založil jaspys
Komunikace mezi třídami — založil rich
Komunikace mezi aplikacemi? — založil hamir
Komunikace mezi TcpServer a TcpClient — založil MoralCombat