Makefile a debugging – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Makefile a debugging – C / C++ – Fórum – Programujte.comMakefile a debugging – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
1. 9. 2010   #1
-
0
-

Ahoj mám tento makefile kam mám přesně přidat parametr -g abych do kompilace zahrnul symboly pro debugging? Zkoušel jsem to do cglags bohužel bez výsledku. Předem děkuji za odpověď.




# Global definitions

PREFIX = /scratchbox/users/figa/targets/FREMANTLE_ARMEL/
CC = $(PREFIX)/usr/bin/gcc-4.2
STRIP = $(PREFIX)/usr/bin/strip

OBJS = main.o cpu.o memory.u video.o input.o sound.o gui.o \
cheats.o zip.o cpu_threaded.z \
arm_stub.o
BIN = bin

# Platform specific definitions

VPATH += ..
CFLAGS += -DARM_ARCH -DARM_BUILD -DPC_BUILD
# NOTE: -funroll-loops will slow down compiling considerably
# -fno-common was required to get games to start
# -finline-functions breaks cpu_threaded.c
# -fno-strength-reduce is needed to save time compiling
# cpu_threaded.c
CFLAGS += -O3 -std=c99 -msoft-float -funsigned-char -fno-common \
-fstrength-reduce -falign-functions -fomit-frame-pointer \
-ffast-math -fexpensive-optimizations -finline \
-fstrict-aliasing -finline-functions -fweb -fno-builtin

INCLUDES = `/scratchbox/users/figa/home/figa/workspace/gpsp/SDL/bin/sdl-config --cflags` -I/scratchbox/users/figa/home/figa/workspace/gpsp/SDL//include
LIBS = `/scratchbox/users/figa/home/figa/workspace/gpsp/SDL/bin/sdl-config --libs` \
-lm -ldl -lpthread -lasound -lz -static

SDL_LIBS=-L/scratchbox/users/figa/home/figa/workspace/gpsp/SDL//lib -Wl,-rpath,/scratchbox/users/figa/home/figa/workspace/gpsp/SDL//lib -lSDL -lpthread -ldl -lasound -lm
SDL_CFLAGS=-I/scratchbox/users/figa/home/figa/workspace/gpsp/SDL//include/SDL -D_GNU_SOURCE=1 -D_REENTRANT

# Compilation:

.SUFFIXES: .c

%.z: %.c
$(CC) $(CFLAGS) $(INCLUDES) -c -o $@ $<

%.u: %.c
$(CC) $(CFLAGS) $(INCLUDES) -c -o $@ $<

%.o: %.c
$(CC) $(CFLAGS) $(INCLUDES) -c -o $@ $<

%.o: %.S
$(CC) $(ASFLAGS) $(INCLUDES) -c -o $@ $<

all: $(OBJS)
$(CC) $(OBJS) $(LIBS) -o $(BIN)
$(STRIP) $(BIN)

clean:
rm -f *.o *.u *.z $(BIN)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 9. 2010   #2
-
0
-

kdyz to hodis do CFLAGS tak to fungovat musi...
akorat nesmis zapomenout nejprve make clean a pak teprve make.. nekompilujou se stejny veci pokud se nezmenil zdrojak

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
1. 9. 2010   #3
-
0
-

Diky. takze kdyz to hodim za -DPC_BUILD tak to musi slapat? Clean jsem udelal a furt nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.7.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
1. 9. 2010   #4
-
0
-

Ještě zruš ten strip. (A osobně bych vyhodil i ty optimalizace.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Figa0
Super člen
1. 9. 2010   #5
-
0
-

Dekuji zkusim. Proc odstranit ty -o?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.7.–
Figa0
Super člen
1. 9. 2010   #6
-
0
-

Děkuji ještě jednou odstranění strip pomohlo. Potřeboval bych ale trochu pomoci s debugerem. Debug skončí na Cannot acces memory at address 0x1468 Jak mohu zjsitit o tomto problému více? Používám gdb.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 9. 2010   #7
-
0
-

muzes to pustit valgrindem

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Makefile — založil GeorgeW

Makefile — založil DaLibor

Problém s Makefile — založil yxcvb

Chyba v Makefile.win — založil smuffi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý