Poradie z DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Poradie z DB – PHP – Fórum – Programujte.comPoradie z DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 9. 2010   #1
-
0
-

Dobry den chcel by som sa spytat jednu otazku.
Vedeli by ste mi poradit ako by som ziskla umiestnenie prvku z MySql DB?
Ide mi o to ze ak sa mi vypisuju prvky z DB podla daneho zoradenia, ako v PHP vypisat napr. ze dany prvok je na 5. mieste.
Neviem ci som to napisal zrozumitelne, ale dufam ze ano.


Dakujem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 9. 2010   #2
-
0
-

Jestli jsem to dobře pochopil, tak by mělo stačit vytvoření index proměnné, kterou by si při procházení výsledků v PHP inkrementoval. Nebo si to pořadí chtěl rovnou do výsledků SQL dotazu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Kuboslav0
Newbie
2. 9. 2010   #3
-
0
-

Na to vôbec netreba PHP - dá sa to jednoducho vyriešiť MySQL dotazom:

select @riadok:=@riadok+1 cislo_riadku, t.* from (select @riadok:=0) r, tabulka t

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.207.–
</microsoft>
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 9. 2010   #4
-
0
-

Takze by to pri uzivatelovi vypisalo jeho poradie? Dost dobre som tomu prikazu nepochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Poradie vystupu — založil h4ck3r1

Nastaviteľné poradie — založil Lordest

Poradie riadkov — založil m.czech

Poradie v tabulke — založil hudi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý