Chtěl bych poprosit o radu ohledně programování her. Ve škole programujeme (TP 7) osobně jsem se trochu učil C++ ale nějak jsem to nebyl schopny z užitkovat tak z toho sešlo. A rád bych si začal tvořit zakladní, to zduraznuji, zakladni hry. Nejde mi o hry s promakanymy enginy ale zaklad kde bych se mohl trochu zrealizovat.
Doufam v rychlou odpověď.
Fórum › Hry
Začátek mých her
Rad bych odpovedel, ale nejak sem nepostrehl otazku...
Jestli chces tak muzes zacit s algoritmy.. treba propocitani drahy nejakeho vystreleneho/vrzeneho predmetu (granat a tak) - aby to bylo aspon trochu jako v realu.. (proste nejaky zaklady fyziky..)
az budes zvladat todle muzes zacit studovat algoritmy pro hledani vysledku.. asi by zatim stacilo prochazeni grafu a prohledavani do hloubky/sirky (pak treba otestovat na logickejch hadankach..)
To Mr.Uzel : na jazyku nezalezi.. dulezite je to jak s nim umis prevest myslenku na program... je uplne jedno jestli budes umet treba C++, kdyz nedas dohromady nic, protoze bys neumel vymyslet algoritmus
Moje odporucanie je stiahnut ci kniznicu NCURSES (alebo podobne) a zacat ako bolo spomenute, tvorit hru v konzole. Pre zaciatok je vhodny napr snake, tetris, lodky, space invaders..hocico.
Na nete je plno navodov na koznolove hry, ci uz cez conio alebo spomenute ncurses, co odporucam lebo je to velmi jednoduche a efektivne.
Urcite ano :P , som to tu nahodou uvidel, tak z vlastnej skusenosti som to hodil do eteru, na datum som nepozeral. Ale som nevinny vlakno som ja nevytiahol z analov tohto fora:D
zdravim tak nejak jsem nevedel kam napsat svoji otazku tak to poslu sem to je celkem dost podobny tema :D:D chtel bych zacit programovat nemam s tim zadny zkusenosti snad kromne par nascriptovanejch postav ve hre ragnarok ale jinak jsem nikdy neprogramoval... chtel bych s tim zacit vzdycky me to lakalo :) jen nwm v jakym jazyce, hledam nejaky pro uplny zacatecniky hlavne at na to je dost navodu :D at se mam z ceho ucit :) a chtel bych programovat taky nejaky ty hry (spis hříčky :D ) dekuju za kazdou odpoved :)
To Nefaritus : jasny, taky jsem nemyslel ze budu hned delat hry ale ze bych je v budoucnu rad vytvarel :) jasny ze ne buhvi co ale neco o cem budu moct rict ze je to moje "dite" :D ale prave nevim v jakym jazyce nejlip na kterej jsou volne dostupny programy a hodne navodu ste at se mam z ceho uct jak jsem psal :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kontrola mých uváh — založil Roman
Změna barev obrázku na škálu mých vlastních 300 barev — založil Radek
C# zacatek — založil Alan
Moderátoři diskuze