Ukladanie velkeho mnozstva moznosti – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukladanie velkeho mnozstva moznosti – MySQL – Fórum – Programujte.comUkladanie velkeho mnozstva moznosti – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
2. 9. 2010   #1
-
0
-

Caute,

mam taku skor teoreticku otazku a potrebujem ju pretavit do praktickeho riesenia. V db je objekt (ubytovaci) v samostatnej tabulke. Tento objekt moze mat vela moznosti (vybavenia izieb, celeho objektu, sportove vyzitie atd....), ktore by bolo asi lepsie dat do dalsej tabulky. Ako by to bolo najlepsie ukladat (hlavne vzhladom na vykon) ?

Vytvorit pre kazdu jednu moznost novy stlpec (trezor, chladnicka, minibar), nakoniec by ich vsak bolo mozno aj 100, cim sa to stane velmi neprehladne... alebo nejaky iny sposob ukladania do jedneho stlpca (napr. 1-0-1, cize objekt ma trezor a minibar, ale nema chladnicku).

Co vy nato?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 9. 2010   #2
-
0
-

To marioff : nejčastější parametry bych dal přímo, a ty, co se nevyskytujou tak často, nebo nejsou potřeba například v přehledech a podobně, hodit do další tabulky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
2. 9. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : jj presne tak to chcem urobit, ale tych "menej castych" moznosti je asi 100, a skutocne ma nelaka urobit aj 100 stlpcov...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV+42
God of flame
2. 9. 2010   #4
-
0
-

To marioff : neni nutné.. vytvoříš id, foreign_id, type, value ... type bude buď id na další tabulku, nebo jen nějaká zkratka co to zrovna obsahuje za hodnotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
2. 9. 2010   #5
-
0
-

To KIIV : tuto moznost som zvazoval ako najrealnejsiu, len s tym ze typ bude vlastne kategoria (moznosti su este rozdelene na kategorie) a value bude ciselny kod moznosti, ktore nazvy su v poli, kedze tie je nutne este prekladat... trochu ma desi ze vznikne velke mnozstvo riadkov (radovo 10tisice), ale pokial tam budu len int-y hadam to bude v pohode..

dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý