Prazdna mezera – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prazdna mezera – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrazdna mezera – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Jupijou
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 9. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
ctu z souboru pomoci ifstream::get(sign) ... jak muzu overit jestli sign neni prázdný znak ? (nebo spis jak prázdný znak vypada ...)
diky za pomoc ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.173.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
2. 9. 2010   #2
-
0
-

Zalezi co myslis prazdnym znakem. Mezera(" ")? Konec stringu ("\0")?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.35.–
Jupijou
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 9. 2010   #3
-
0
-

jezis ano, vyjadril jsem se nepresne, myslim mezeru ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.173.–
Cicero0
Newbie
2. 9. 2010   #4
-
0
-

napíš si v Céčku funkciu:

int ascii(char znak) {

return (int)znak;
}


BTW Musí to byť v jazyku C, pretože C++ túto konvenciu nepodporuje...(aspoň pokiaľ mám dobré informácie). A myslím si, že tu to viac pomôže :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.147.–
Vo svete programovania bezpečnosť znamená vypnúť safe_mode...
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
2. 9. 2010   #5
-
0
-

To Jupijou :
No tak promin, snazil sem se naznacit, ze mezera vypada v C++ takto: ' '
- proste mezera mezi uvozovkama a pokud je mi znamo, tak se tak da testovat:



if (ch=' ') mezera=mezera+1;


Pripadne, jak anvrhuje Cicero, by se dalo podivat do ASCII tabulky na kod mezery a pretypovanim testovat hodnotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.35.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2010   #6
-
0
-

To Tom : takle se testovat neda.. proste bys ji do ch vzdy zapsal a pak udelal mezera++ (na testovani je == :))

C++ jinak podporuje C style pretypovani.. samozrejme neni spatne pouzit i novejsi verze.. tusim static_cast<typ>(promenna) ci tak nejak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
3. 9. 2010   #7
-
0
-

To KIIV :
Pravda, to mi ujelo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Mezera — založil Anonym

Mezera — založil Dave-CZ

Prazdna premenna — založil normi

Nedostranitelná mezera? :) — založil schimpanze

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý