Spuštění mp3 na pozadí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spuštění mp3 na pozadí – C / C++ – Fórum – Programujte.comSpuštění mp3 na pozadí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

MASTERMAN
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
3. 9. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych spustit mp3 na pozadí programu. Nebo aspoň normálně spustit mp3. Může mi někdo pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
LJ10240
Stálý člen
4. 9. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
5. 9. 2010   #3
-
0
-

A nebylo by něco jednodušího? Něco jako system("start \"wmplayer.exe\" \"hudba.mb3\"");
Ani by to nemuselo být na pozadí. Stačilo by aby se to otevřelo ve Windows Media Player

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
6. 9. 2010   #4
-
0
-

Tak třeba zrovna system() by měla fungovat. Akorát bych to asi napsal jako

system("start \"\" \"soubor.mp3\"");

nebo
system("start \"\" \"wmplayer.exe\" \"soubor.mp3\"");
Jinak efektu start (plus minimalizace) dosáhneš takhle
ShellExecute(NULL, "open", "soubor.mp3", NULL, NULL, SW_MINIMIZE);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
6. 9. 2010   #5
-
0
-

A pokud jde o tu jednoduchost, tak v tom ukázkovém programu je pro přehrávání jen to MCIWndCreate a MCIWndPlay, zbytek je výběr souboru a obsluha tlačítek, což ty nepotřebuješ. A napsat dva příkazy není nic složitého ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
_-_MASTERMAN_-_
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 9. 2010   #6
-
0
-

Zdendo díky funguje to (ten Shell...)
ale dalo by se to přes to i vypnout?

Protože když dám:

ShellExecute(NULL, "open", "soubor.mp3", NULL, NULL, SW_HIDE);


tak se mi to krásně spustí a nádherně schová ale když vypnu program tak písnička běží dál. Dalo by se to nějak vypnout?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 9. 2010   #7
-
0
-

Na zavření aplikace potřebuješ znát buď HWND jejího okna (FindWindow) a pak mu poslat zprávu WM_CLOSE. Nebo potřebuješ znát handle procesu, aby si ho mohl třeba přes TerminateProcess uzavřít. Pak je lepší spouštět jinou aplikaci přes CreateProcess (místo ShellExecute), protože vrací platný handle procesu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
11. 9. 2010   #8
-
0
-

ShellExecute ti moc možností nedává. Navíc nevíš, v čem se to spustí, takže těžko to nějak ovládat.
Přehrávání může probíhat v dříve spuštěné instanci, takže ti handly nového procesu jsou k ničemu a ještě to přeplácne pausnutý film, playlist, atd. (pokud nejde nějak vynutit jiné chování)
Prostě s externím přehráváním jsou zbytečné problémy.
Zkus to MCI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
_-_MASTERMAN_-_
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 9. 2010   #9
-
0
-

OK
Mohl by jste mi nekdo vysvetlit to MCI. Já to totiž moc nechápu, sem zatim taková "lamka". NApište mi prosím nějakej příklad s vysvětlením. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
LJ10240
Stálý člen
11. 9. 2010   #10
-
0
-

HWND hwnd;//hwnd hlavního okna
HINSTANCE hInst; // pokud máš aplikaci WIN32API, tak v tomhle můžeš mít uloženou instanci hlavního okna
char file[MAX_PATH];//cesta k souboru
HWND hMCI = MCIWndCreate(hwnd, hInst, (DWORD) WS_CAPTION, (LPSTR) file);//inicializace
MCIWndPlay(hMCI);//spustí přehrávání


MCIWndStop(hMCI);//zastaví přehrávání
MCIWndDestroy(hMCI);//konec práce s MCI

musíš mít vložený "Vfw.h" soubor (#include <vfn.h>)
a myslím, že ještě nějakou libku

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
Loli
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
23. 10. 2010   #11
-
0
-

Je nějaký způsob, jak lze pomocí MCI přehrát soubor mp3 v resources bez toho, aniž bych to nahrával někam do tempu?

HWND hMCI = MCIWndCreate(hwnd, hInst, (DWORD) WS_CAPTION, (LPSTR) MAKEINTRESOURCE(HUDBA);//nefunguje


Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý